Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cazul bărbatului de 38 de ani care a murit la spitalul din Alba Iulia. De la triajul UPU la deces, în mai putin de două ore

Publicat

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia au prezentat sâmbătă filmul evenimentelor în urma cărora un bărbat în vârstă de 38 de ani și-a pierdut viața, la scurt timp după ce s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe cu gâtul umflat. Medicii spun că protocolul și procedurile au fost respectate, iar timpii consemnați în fișa UPU sunt corecți, fapt consemnat și de DSP Alba, care a verificat filmările surprinse pe camerele video.

Autopsia bărbatului a fost efectuată sâmbătă dimineața. Potrivit unor surse, decesul ar fi fost cauzat de un edem acut laringian (edem glotic). Mai exact, căile aeriene superioare au fost obstrucționate (blocate), motiv pentru care pacientul a intrat în stop respirator.

Cu câteva ore înainte de a se prezenta la UPU, bărbatul și-ar fi administrat singur un tratament, respectiv ar fi luat Ospamox (amoxicilină). După preluarea acestuia de medicul de gardă și administrarea tratamentului, adrenalină și hemisuccinat, starea sa s-a înrăutățit, fiind transferat pe resuscitare, unde în ciuda eforturilor depuse de medici a decedat.

Citește și UPDATE: Un bărbat de 37 de ani a murit la secția Urgențe a Spitalului Județean Alba. Anchetă a poliției după reclamația rudelor

Filmul evenimentelor

Potrivit reprezentanților spitalului, pacientul, bărbatul în vârstă de 38 de ani a intrat la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) la ora 19:27. În momentul în care pacientul a ajuns, în triaj mai erau patru persoane, dintre care una se înregistra. După aproximativ 2 minute, bărbatul a fost preluat pentru înregistrare.

La ora 19:36 i-au fost verificați parametrii (saturație pulmonară de 97% și tensiunea în parametri normali), fiind luat spre a fi consultat.

  • „Din datele consemnate în Fișa UPU cu nr (….) din data de 23.01.2020, reiese faptul că pacientul în vârstă de 38 de ani s-a prezentat în UPU la ora 19:27, ora primului consult medical fiind la 19:36 min (…) După confruntarea cu înregistrările video ale camerelor de supraveghere am constatat că timpii consemnați în fișa UPU sunt corecți (…) este cod verde, iar timpul maxim de așteptare este de 60 de minute. Au fost respectate prevederile și procedurile”, se precizează în procesul verbal întocmit de reprezentanții DSP Alba.

Medicul de gardă, pe resuscitare, Canta Constantin, a explicat pentru Alba24 că după verificarea parametrilor pacientului i s-a administrat codul verde, conform căruia timpul maxim de așteptare este de 60 de minute. Cu toate acestea, bărbatul a intrat după circa 15 minute, pe acut, unde medicul de gardă era dr. Popa Carmen.

  • „La ora 19.54 pacientul se află la urgențe majore, unde i se administrează tratament, iar pe camerele de supraveghere se observă că alături de el se află cadre medicale cu care comunică. Saturația încă este bună, iar după ora 20.00 starea de sănătate i se agravează brusc.
  • Ulterior, în jurul orei 20.25, intră în stop cardio-respirator. 7 cadre medicale se află în jurul său (dintre care 3 medici UPU și 1 medic ATI), iar unul dintre medici (căruia i se terminase tura la ora 20.00, dar a rămas în continuare) încearcă să îl intubeze.
  • Pacientului i se efectuează traheostomia, iar apoi este resuscitat timp de 60 de minute, rând pe rând, de către medici, însă din păcate fără succes”, au explicat reprezentanții spitalului din Alba Iulia.

„A început să se facă tratamentul, adrenalină și hemisuccinat, pentru suspiciunea de edem glotic (edemul acut laringian) – șoc anafilactic. Pacientul umbla, în șoc nu umblă, are tensiuni prăbușite, saturații mici. La aproximativ 20:25, starea pacientului s-a agravat și a fost trimis pe resuscitare, unde medicii au început protocoalele. (…) La 21:15 s-a declarat decesul”, a mai explicat medicul Canta Constantin.

„O să facem o anchetă, întrunim comisia de analiză a deceselor să vedem cauzele, cât avem noi, pe partea noastră”, a explicat directorul medical, dr. Dan Crainic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax