Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un deputat leton a trăit o lună cu pensia minimă din țara sa. Nu și-a permis legume și fructe și a slăbit 8 kilograme

Publicat

Peste o mie de letoni primesc o pensie minimală care nu depășește 100 de euro. Deputatul leton Gatis Licis a încercat să trăiască o lună cu acești bani, ca un experiment.

Gatis Licis a spus că a venit la ideea realizării unui astfel de experiment din întâmplare – a văzut informații despre pensiile minime din Letonia în rețelele de socializare.

Ulterior, el a aflat la Agenția de Stat pentru Ocuparea Forței de Muncă că 20 de mii de persoane primesc o pensie de până la 100 de euro, iar 25 de mii de persoane – până la 200 de euro.

El a raportat imediat că experimentul său nu a fost în întregime curat, din moment ce locuiește în casa sa, nu plătește facturi și nu cumpără apă. Licis a primit mai mult carbohidrați din paste și orez, iar norma zilnică de carne era limitată la 150 de grame.

Nu-și putea permite legume și fructe – erau prea scumpe. Drept urmare, într-o lună a pierdut 8 kg.

„Dar au fost doar cheltuieli pentru mâncare. Dar oamenii tot plătesc cumva pentru căldură, cumpără lemne de foc și există și alte cheltuieli”, a spus deputatul. Licis a recunoscut că experimentul său nu a avut consecințe asupra sănătății, întrucât a trăit așa doar o lună.

Sursă: timpul.md

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax