Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE OFICIALE în cazul TOXIINFECȚIEI de la carmangeria din Alba Iulia: Ce au descoperit inspectorii DSP și DSVSA

Publicat

porc

DSP Alba a transmis că a fost confirmată Salmonella și stafilococ aureus, în probele analizate în cazul toxiinfecției alimentare de la măcelăria cu specific intalian, situată pe Calea Moților din Alba Iulia. A mai fost dată o amendă, de 2000 de lei.

Direcția de Sănătate Publică Alba a finalizat analizele de laborator pe mai multe probe luate din interiorul unității de alimentație, dar și de la angajați.

”Inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, în urma primirii rezultatelor din Laboratorul DSP Alba, la care s-a evidențiat Salmonella în 2 coproculturi și Stafilococ aureus la 1 exudat faringian, recoltate de la angajații unității, precum și o parte din testele de sanitație necorespunzătoare, au aplicat încă o sancțiune cu amendă contravențională persoană fizică – administrator braserie, conform prevederilor H.G. 857/2011, în valoare de 2.000 lei.

Menționăm că și în coproculturile recoltate de la pacienții internați a fost identificată Salmonella.

Se menține în continuare sancțiunea complementară de suspendare temporară a activității braseriei unde au fost preparate produsele alimentare consumate de persoanele afectate, până la prezentarea unor buletine de analiză – teste de sanitație  corespunzătoare, după efectuarea cu o firmă autorizată a operațiunilor de curățenie și dezinfecție cu produse biocide avizate de Ministerul Sănătății și normalizarea examenelor de laborator care atestă starea de sănătate a angajațior”, a transmis DSP Alba pentru Alba24.

Potrivit reprezentanților Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba, în urma analizelor de laborator a materiei prime (ouă), nu au fost dedectați germeni patogeni din genul Salmonella spp.

Zece persoane au avut nevoie de internare după ce au consumat produse de la ”Macelaria da Pino Italiano”, iar opt persoane au fost tratate acasă.

Într-o postare pe Facebook, din data de 11 februarie, reprezentanții măcelariei au transmis următoarele:

”Bună dragii mei astăzi avem închis, mulți dintre voi poate sti ce s-a întamplat, nouă ne pare nespus de rău, încă nu știm dacă noi suntem cauza, sperăm să fie totul o alarma falsă, ne cerem scuze anticipat. Și pentru care care se simt rău sănatăte și să vă faceți bine.”

CITEȘTE ȘI: UPDATE: TOXIINFECȚIE alimentară, la Alba Iulia. Mai multe persoane INTERNATE, după ce au consumat produse de la o carmangerie

Primele amenzi pentru administratorii carmangeriei au venit marți, când inspectorii DSP și DSVSA au aplicat amenzi în valoare totală de 3.800 de lei și au suspendat activitatea unității. 

CITEȘTE ȘI: Cel puțin 16 persoane din Alba Iulia, intoxicate după ce au consumat produse de la o carmangerie cu specific italian

Printre neregulile semnalate de inspectori se numără nerespectarea măsurilor privind dezinfectarea ouălor înainte de preparare și compartimentarea necorespunzătoare a vestiarului, mai exact, hainele de stradă nu erau separate de hainele de lucru. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax