Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bugetul Ministerului Sănătății, suplimentat cu 450 milioane lei, pentru spitalele care îngrijesc pacienți cu cononavirus

Publicat

Guvernul suplimentează bugetul Ministerului Sănătății cu 450.000.000 lei din Fondul de rezervă bugetară, pentru pregătirea spitalelor în vederea gestionării cazurilor de coronavirus – COVID-19.

Proiectul intră la aprobare în ședința de marți.

Citește și UPDATE FOTO-VIDEO: Șofer de TIR din Alba Iulia, întors din nordul Italiei, transportat cu izoleta, la Secția de Infecțioase

Banii vor fi suplimentați ”pentru pregătirea unităților sanitare în vederea îngrijirii pacienților infectați cu Coronavirus – COVID19, precum și pentru optimizarea derulării acțiunilor prioritare necesare îngrijirii și acordării tratamentului pacienților critici, în acest context”, se arată în proiect.

În document sunt amintite ” avertizările făcute de către Organizația Mondială a Sănătății privind infecția cu noul Coronavirus – COVID-19, precum și experiența statelor care au pe teritoriul lor în îngrijire pacienți infectați cu COVID-19”, faptul că ”un procent important de pacienți infectați dezvoltă forme de boală care au nevoie de îngrijiri în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI)” și ”numărul de cazuri care au apărut în Italia unde trăiește o importantă comunitate de români”, dar și că ”în actualul cotext este foarte posibil ca în perioada imediat următoare să apară noi cazuri de persoane infectate cu COVID 19 și în România”.

Autoritățile prevăd că ”această situație va avea ca și rezultat dezvoltarea, din punct de vedere medical, a unor complicații care vor necesita tratament de specialitate în unitățile sanitare din țară”.

De asemenea, ”în situația în care epidemia cu COVID-19 se va răspândi rapid și pe teritoriul României, există riscul, așa cum relevă experiența statelor care au înregistrat un număr semnificativ de cazuri confirmate, unei dezorganizări a tot ceea ce reprezintă parcurs clinic și management al pacientului critic”.

Mai mult decât atât, ”separat de pacienții critici înregistrați ca urmare a epidemiei COVID-19, la nivelul acelorași unități sanitare, sunt tratați în prezent și alți pacienți critici diagnosticați cu alte afecțiuni, pacienți al căror număr va rămâne constant”.

Guvernul ia în calcul ”riscul înregistrării unor crize în menținerea, la același nivel, a stocurilor necesare pentru asigurarea medicamentelor, materialelor sanitare precum și dispozitivelor medicale, elemente necesare fără de care nu se pot îngriji sau trata pacienții critici (mari arși, accident vascular, infarct acut de miocard, trauma și politraumă, etc)”.

Suma de 450 milioane lei este necesară ministerului pentru a putea sprijini într-un mod cât mai eficient, acolo unde va fi cazul, tratamentele complexe pentru formele critice de boală ceea ce conduce la evitarea unui număr important de decese . De asemenea, prin prevenirea efectelor economice secundare a epidemiei cu COVID-19 la nivel mondial, se vor putea asigura stocurile de medicamente, materiale sanitare și dispozitive medicale precum și componentele auxiliare folosirii acestora, pentru evitarea acordării unor îngrijiri și tratamente inadecvate tuturor categoriilor de pacienți critici, ceea ce ar ridica rata de mortalitate a acestor afecțiuni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax