Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cursuri online la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Precizări din partea instituției

Publicat

universitate

Cursurile la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia se desfășoară online deși toate activitățile didactice față în față au fost suspendate din 10 martie. De asemenea, studenții și cadrele didactice pot consulta toate resursele de cercetare și educaționale ale Bibliotecii UAB și care sunt disponibile online prin platforma Anelis Plus și E-nformation.

Într-un comunicat de presă pe care îl redăm mai jos, reprezentanții instituției au precizat: 

Printr-o mobilizare rapidă a întregii comunități academice și beneficiind de platformele educaționale de care dispunem și de alte forme alternative de pregătire, s-a decis desfășurarea online a activităților didactice, în funcție de specificul fiecărui program de studii, astfel încât să nu fie periclitată activitatea didactică. Studenții au fost informați prin tutoriale oficiale și s-au inițiat activități pe platforma de E-learning Moodle-UAB sau pe platformele interactive de tip Skype / Skype for Business, Microsoft Teams, Google Classroom, Zoom ș.a.

Pe lângă activitățile programate, profesorii le stau la dispoziție pentru orice lămuriri și consultații online. Li s-a recomandat studenților să folosească această perioadă și în vederea realizării portofoliilor, lucrărilor de seminar, referatelor, tezelor de licență sau disertațiilor, utilizând surse de informare accesibile prin structuri informatice.

Studenții și cadrele didactice pot consulta toate resursele de cercetare și educaționale ale Bibliotecii UAB și care sunt disponibile online prin platforma Anelis Plus și E-nformation.

Recomandarea noastră permanentă este aceea de a se evita cât mai mult posibil deplasările între localități, mai ales cu mijloacele de transport în comun. Studenții care au decis să părăsească, temporar, căminele studențești, au fost rugați să nu revină în camere până la expirarea stării de urgență, tocmai pentru a nu facilita eventualele contaminări. De altfel, în întreg campusul universitar a fost strict restricționat accesul, cu excepția personalului angajat. Circuitul documentelor se realizează preponderent online, cu excepția situațiilor care impun în mod necesar circuitul fizic, iar plata taxelor se realizează doar prin transfer bancar sau mandat poștal. Tot ca măsură în beneficiul studenților, taxa de cazarese achită integral numai de către studenții care stau permanent în căminele studențești, în întreaga perioadă de suspendare a activităților didactice față în față, urmând ca pentru toți ceilalți să fie luate decizii punctuale de reducere a taxei în cadrul ședințelor Consiliului de Administrație.

Conducerea UAB a fost preocupată permanent de siguranța studenților internaționali  și Erasmus aflați la studiu în Alba Iulia și de cea a studenților universității care învață în alte universități europene în cadrul programului Erasmus+. Au fost adoptate și aplicate toate măsurile transmise de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale din România.

Se desfășoară permanent acțiuni importante de igienizare a tuturor spațiilor, inclusiv cu luarea, încă de la început, a unor măsuri de dezinfecție la accesul în clădiri, prin plasarea unor dozatoare de dezinfectant de cea mai bună calitate. Desigur, este imperativ solicitată respectarea, cu strictețe, a normelor igienico-sanitare individuale sau colective, precum și a distanței sociale de cel puțin 1.5 m distanță față de persoanele din jur, în incintă și în locurile publice.

Cabinetul Medical al Universității (Corp D, parter) stă la dispoziția studenților și a angajaților pentru consultații medicale, zilnic, în intervalul orar 8.00-16.00 (cu excepția zilelor de sâmbătă și duminică). După ora 16.00, personalul medical își va desfășura activitatea în exteriorul Universității, îndeplinind alte atribuții specifice stării de urgență decretate la nivel național.

Am recomandat și noi, în ceea ce privește epidemia de COVID-19,  conform Ministerului Afacerilor Interne, să fie luate în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și apelarea pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358 sau, în caz de urgență, a numărului unic 112.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 17.03.2020 at 20:22

    Orice ati face tot, o parodie de facultate sunteti. Si ca voi o gramada.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax