Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fake News rostogolit de Coaliția pentru Familie: Mitingul de la Berlin, ilustrat cu o poză cu un milion de oameni de la Zurich

Publicat

Coaliția pentru Familie a postat duminică pe Facebook o imagine cu un milion de oameni de la un eveniment de muzică tehno desfășurat în 2019 în Zurich, susținând că e vorba despre participanții la mitingul de sâmbătă din Berlin.

Coaliția a sheruit postarea cu titlul ”Sâmbătă în Berlin, demonstrația Sfârșitul pandemiei – ziua libertății” care susține că la mitingul din Berlin contra măsurilor de protecție sanitară ar fi participat 1,3 milioane de demonstranți, citând ”organizatorii” evenimentului, deși autoritățile germane și presa au relatat că la acțiunea de protest au participat circa 17.000 de oameni, iar la mitingul care a urmat – aproximativ 20.000 de participanţi.

Coaliția pentru Familie respinge însă aceste cifre, denumind mass-media ”presa de sistem”.

Imaginea cu care Coaliția a ilustrat postarea este luată însă de la eveniment petrecut în Zurich în august 2019, când un milion de oameni a participat la Street Parade – o imensă petrecere tehno în aer liber, după cum arată Google Images și TinyEye – două motoare de căutare de imagini.

UPDATE: La scurt timp după apariția articolului, administratorul paginii a șters postarea și a înlocuit-o cu o fotografie de la Berlin, însoțită de un mesaj: ”Berlin, ieri. Manifestație împotriva prelungirii constrângerilor legate de carantină. Numărul participanților este foarte disputat între organizatori și autorități. Regretăm eroarea materială din prima postare, fotografia nu era de la manifestația de ieri.”

Sursă: G4Media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax