Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Cum au strâns doi tineri care au o pensiune în Roșia Montană peste 40 de laptopuri, în patru zile, pentru școala din localitate

Publicat

Iulia și Adrian Petri au o mică pensiune în Roșia Montană: Casa Petri. Marți dimineață, pe 13 octombrie, au lansat un anunț pe pagina de Facebook: două nopți de cazare plus un tur ghidat la Roșia Montană, pe un laptop pentru școala din localitate. 

În doar patru zile, anunțul a strâns peste 5000 de distribuiri, comentarii și aprecieri.

Dar mai mult de atât, în doar patru zile, în urma anunțului, cei doi au primit peste 40 de laptopuri.

Într-un timp atât de scurt la acțiunea lor au mai aderat și alte persoane din localitate, sau chiar din alte județe din România.

poze din pensiunea Casa Petri

 

Am stat de vorbă cu Adrian și am vrut să aflăm ce i-a îndemnat să se implice într-o astfel de acțiune. Aceștia au aflat că la una dintre școlile din localitate orele de curs se desfășoară în scenariul hibrid: o parte din elevi sunt în clasă, iar o altă parte acasă, însă cadrele didactice nu au aparatura necesară pentru transmisii live.

Școală din Roșia Montana are în administrare trei unități școlare: Roșia, Gura Roșia și școala din Cărpeniș unde învață 210 elevi și lucrează 26 de profesori.

Între timp, pandemia de coronavirus a început să aibă un trend ascendent în județ și s-ar putea ca pe viitor și școlile din localitate să treacă în sistem online.

Tinerii din Roșia au strâns 40 de laptopuri la care se mai adaugă multe promisiuni pentru altele. Zece dintre laptopuri vor veni din Eleveția de la o persoană care le-a donat pentru învățământul din Roșia Montana.

Laptopurile au început deja să sosească, fie la apartamentul lui Adrian din Cluj, la Roșia Montana sau chiar la București.

La Cluj, Adrian lucrează de zori la laptopuri: le curăță, le pregătește și le instalează programe cu licență.

Mai mult de atât, în 30 octombrie o agenție din Brașov face un ebike tur la Roșia și donează toți banii la școala din Roșia Montană.

La începutul săptămânii viitoare, tinerii voluntari vor să livreze laptopurile către unitățile de învățământ din localitate.

Casa Petri este o mică pensiune formată din patru camere, cu un total de 12 locuri. Fiecare cameră are o poveste aparte. Pe vremuri una dintre camere, o casă de patrimoniu cu pereți de piatră de un metru grosime era un sediu de bancă unde minerii schimbau aurul extras în bani și dinamită.

Oferta de două nopți de cazare pentru un laptop va fi disonibilă din sezonul 2021. Turul ghidat va fi oferit de trei tineri din Roșia Montană: Georgiana Jurca, Cristi Botar și Darius Dbar.

sursă foto: Facebook Casa Petri, casapetrirosiamontana.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax