Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

”SPOR DE COVID” pentru angajații din Prefecturi: O parte din personalul Instituției Prefectului Alba, 30% în plus la salariu

Publicat

Prefectura Consiliul Judetean Alba 1

Angajaţii prefecturilor din ţară, care au mers la serviciu în perioada pandemiei, primesc bani în plus 30% din salariu de bază, potrivit legii, dacă au desfăşurat activităţi de combatere şi prevenire a epidemiei de COVID-19.

În Alba, de exemplu, din cei 46 de angajaţi ai Prefecturii, au beneficiat de sporul de Covid-19 în jur de 30-35 de angajați, timp de trei luni.

Acordarea sporului s-a făcut prin ordin de prefect, dar documentul nu a fost făcut public pe siteul instituției.

”Este un document mai mult intern, chiar dacă este un ordin de prefect” a precizat Nicolae Albu prefectul județului Alba.

Acesta a mai declarat că sumele acordate prin acest spor nu sunt mari raportate la salariile de bază obținute de personalul instituției.

”De exemplu un jurist are în jur de 2300 de lei salariul de baza, iar în baza acestui  spor a mai beneficiat de aproape 700 de lei” a mai precizat prefectul de Alba.

Prefectul mai spune că toți angajații Prefecturii Alba care au primit sporul Covid au fost implicați în acțiuni de prevenire şi combaterea efectelor pandemiei de COVID. Selecția acestora s-a făcut în baza unor referate făcute de șefii direcți și apoi aprobate de prefect, asa cum prevede legea.

Angajații Prefecturii Alba au stat peste program şi au muncit mai mult în perioada respectivă, au distribuit pachete, au fost implicați în organizarea alegerilor – sunt doar câteva motive enumerate de Nicolae Albu, care ținut să sublinieze că toate sporurile au fost acordate legal în baza OUG 131/200.

Ce spune OUG 131/200 referitor la aceste sporuri:

Art. 5. – (1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, pe perioada stării de alertă instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, aprobată cu modificări şi completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020, cu modificările şi completările ulterioare, şi prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020, cu modificările şi completările ulterioare, şi prin Hotărârea Guvernului nr. 553/2020, cu modificările şi completările ulterioare, personalul instituţiilor prefectului implicat în activităţi de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, a cărui finanţare se asigură de la capitolul 51.01 „Autorităţi publice şi acţiuni externe”, beneficiază de un spor de 30% la salariul de bază, cu excepţia prefectului şi subprefectului.

(3) Personalul din instituţiile prefectului care va beneficia de acordarea sporului se stabileşte prin ordin al prefectului la propunerea motivată a şefului nemijlocit, din care să rezulte activitatea şi modul de implicare în prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi care au presupus un risc suplimentar şi/sau un volum mai mare de muncă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Unu

    joi, 14.01.2021 at 08:15

    Nesimtire crasa. Majoritatea celor din prefecturi, primarii sunt niste lenesi si pierde-vara. Cei care muncesc cu adevarat in tara asta sunt lasati de izbeliste….

  2. zoro

    joi, 14.01.2021 at 09:43

    La Romanica se poate orice,pensii speciale,angajari la stat din pensie tot de la stat,ai doare in cur de romani!!!!

  3. pilu

    joi, 14.01.2021 at 12:56

    Ma fratilor, dati repede spor de ninsoare pana nu se topeste !! Dupa ce ca o balacariti pe la servicii,mai vreti suplimante. Pe teren ma trantorilor, ca 1,3 km de strada (aia catre Paclisa) nu reusiti s-o dati la gata nici intr-un ciclu electoral. Bagati-o si pe aia la spor.

  4. dolfi

    joi, 14.01.2021 at 16:07

    Iadu’ va fi plin de Romani verzi, majoritatea bugetari nesatui!.Sper ca urmatoarea pandemie sa faca ceea ce n-a reusit COVID, sa puna economia pe butuci si sa dispara privatii! C-asta merita bugetofagii!
    Sa vedem cine ii mai tine in spate!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax