Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mesajele artistului George Bodocan din Alba Iulia, desenate la metroul din Paris: dragoste, solidaritate și nevoia de întâlnire

Publicat

Un artist din Alba Iulia își transmite mesajul trecătorilor din metroul parizian, prin desenele pe care la face acolo de câte ori are ocazia.

Când trece prin Paris, George Bodocan desenează pe spațiile lăsate în mod special libere pentru artiști, în spațiile de metrou. 

”Eu desenez spontan la Metrou, e tolerat pe afișele albastre sau verzi pe care le pun ei în lipsă de publicitate.

Deci e un proiect în sensul în care eu am ales să fie un proiect de câte ori trec prin Paris. Together e o serie de desene începută anul trecut, un concept care încearcă, în contextul actual de distanțare socială, să ne păstreze vie senzația și dorința pentru a fi împreună.

Apoi e un proiect care vorbesc și despre solidaritate, când e vorba despre mișcarea Black Lives Matter, dar și despre a fi împreuna în mod simplu, când două persoane își împărtășesc iubirea, indiferent de orientarea sexuală. Simplu, împreună e mai bine” a spus George Bodocan pentru Alba24.

George Bodocan, cunoscut în lumea artistică sub numele de Bodo, trăieşte şi creează în Franţa de mai mulți ani.

A fondat acolo un centru internaţional de artă, fiind unul dintre cei mai activi artiști români din străinătate.

george bodocan

Artistul consideră că desenul este limbajul universal original și cea mai veche metodă de comunicare.

Definindu-se ca un observator social, el își imaginează opera de creație ca o afirmare și mărturie a interacțiunilor sale și a traducerii experiențelor umane; o traducere a observațiilor sale.

”Confruntat și limitat de sistemele și invențiile noastre umane, el a ales să ocupe un spațiu între conștiință și inconștiență din care să-și facă observațiile. Un loc liber, pur și real, înrădăcinat în energiile invizibile. Un ritual de curățare a sufletului prin linii și culori.

Arta este pentru el, pur și simplu instrumentul de exprimare a percepției sale despre întâlnirea cu ceilalți. Brâncuși a spus că nu a sculptat pasărea, ci zborul;

Bodo crede că nu desenează figuri umane, ci întâlnirile, interacțiunile lor în toate stările și formele lor, opera sa fiind o obsesie care țese o radiografie socială” este descrierea muncii sale de pe siteul propriu.

Citește și: Artistul din Alba Iulia, George Bodocan, organizează la Paris o expoziție dedicată artei românești independente

Sursa fotografiilor: Facebook George Bodocan

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax