Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Polițist local din Alba Iulia marcat de povestea unei fetițe cu tălpile goale în zăpadă. Cum s-a implicat alături de colegi

Publicat

Sergiu Budeanu este polițist local al municipiului Alba Iulia și voluntar al Crucii Roșii. Într-o acțiune de voluntariat, în satul Valea Mănăstirii, l-a impresionat povestea unei fetițe de opt ani.

Imaginea care l-a afectat pe Sergiu a fost aceea când în fața sa a apărut fetița, cu tălpile goale pășind prin zăpadă, și i-a spus că în ziua respectivă a mâncat doar un colț de pâine și o cană cu lapte. 

Mai mult de atât, cei doi s-au împrietenit și Sergiu a aflat că micuța merge trei kilometri pe jos, până la o cunoștință care are un calculator de pe care poate participa la școala online.

Impresionat de viața fetiței, Sergiu nu a mai stat pe gânduri și s-a hotărât să o ajute. Prima dată i-a cumpărat micuței un laptop pentru a putea participa la orele online și a-și face temele.

Apoi, alături de colegii de la Poliția Locală Alba Iulia a strâns haine, încălțăminte, jucării și bani pentru a i le duce fetiței.

Mai mult de atât, voluntarii Crucii Roșii au donat materiale sanitare și au asigurat transportul bunurilor până la poarta familiei fetiței.

Acțiunea s-a desfășurat vineri, 12 februarie. Tot atunci, polițiștii locali din Alba Iulia au ajutat o mamă singură din municipiu, care își crește cum poate cei trei copii.

Polițiștii locali au aflat de caz tot de la Sergiu, care a mai vizitat-o în trecut pe femeie alături de voluntarii de la Crucea Roșie.

Femeia nu are serviciu, iar alocațiile celor trei copii sunt singura sursă de venit, dar 600 de lei merg lunar către chirie.

Polițiștii locali din Alba Iulia sunt hotărâți să se implice în comunitate: ”În viitor vom susține cât putem eforturile de integrare în comunitate”, a declarat pentru alba24.ro, Marius Ardeleanu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Orzetic

    miercuri, 17.02.2021 at 17:04

    Felicitări ! Tot respectul ! In spatele uniformelor atât de discreditate se afla oameni deosebiți care inobileaza prin gestul lor și calitatea profesionala !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax