Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cheltuielile cu salariile angajaților din sistemul de stat s-au dublat în ultimii patru ani. Ce spune premierul Florin Cîțu

Publicat

Sporurile angajaților din sistemul de stat s-au dublat în ultimii patru ani, susține premierul Florin Cîțu. Potrivit acestuia, anul trecut, cheltuielile de personal au fost de 110 miliarde lei, dintre care aproape o treime au reprezentat sporuri.

„Legea salarizării a fost adoptată în Parlament, e normal să mergem cu o lege în Parlament care va reaşeza salarizarea, sistemul de sporuri. Sunt 110 miliarde lei cheltuieli de personal în 2020, din acestea, 27 de miliarde o reprezintă sporurile.

Aceste cheltuieli de personal s-au dublat în perioada 2016-2020. Eu doar îi întreb pe români dacă au simţit performanţa celor care primesc o treime sporuri și cărora li s-au dublat salariile în această perioadă. De aceea, eu aduc aminte de reformă și de a lega performanța de venituri. Și apoi putem să discutăm și de sporuri”, a spus Florin Cîţu, după ședința de Guvern, potrivit digi24.ro.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, susține însă că sunt și angajați din sistemul public care nu primesc salarii mai mari față de cât muncesc.

„Întâlnirea de astăzi a mai demontat un mit pe care vreau să-l comunic public, şi anume că în sistemul public nu se munceşte şi că sunt salarii care sunt supradimensionate în raport cu munca depusă. Aceasta este o generalizare care nu îşi are rostul, pentru că în Casa de Pensii, în Agenţia de Inspecţii şi Plăţi am văzut o structură de personal cu mult subdimensionată faţă de atribuţiile pe care le au”, a spus ministrul.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax