Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ministrul Educației: Vaccinarea cu prioritate a personalului din învățământ ar putea începe în următoarele zile

Publicat

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că vaccinarea profesorilor ar putea începe săptămâna viitoare. Decizia finală va fi luată luni, dar analiza făcută duminică împreună cu specialiștii a arătat că operațiunea poate începe peste câteva zile, a precizat ministrul.

Valeriu Gheorghiță: „Într-o săptămână vrem să vaccinăm tot personalul din învățământ”

Medicul militar a mai precizat că luni va fi făcută o evaluare a situației, iar în funcție de asta se va da drumul imunizării.

„Noi ne dorim ca într-o perioadă de o săptămână să putem finaliza vaccinarea personalului din învățământ. Vorbim de 60.000 de persoane, în afara celor care au fost deja programate și a celor care au fost deja vaccinate.(…)

Procedura este simplă, nu mai avem nevoie de o programare în platformă, tocmai pentru a nu aștepta la eliberarea unui loc. Datele sunt centralizate de către fiecare unitate de învățământ și remise către inspectoratele școlare. În colaborare cu DSP-urile, se stabilesc locațiile unde se va derula activitatea de vaccinare”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Progrămările la vaccinare,  prin intermediul inspectoratelor școlare județene

O decizie privind demararea vaccinării cu prioritate a personalului din învățământ ar putea fi luată chiar mâine, susține ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Anunțul vine după ce Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat, vineri, că, cel mai probabil, imunizarea profesorilor va începe în a doua parte a săptămânii viitoare.

„Din analiza făcută astăzi, 21 februarie, împreună cu CNACV, rezultă că este posibil ca vaccinarea prioritară a personalului din sistemul de învățământ să demareze chiar în această săptămână. O decizie se va lua în cursul zilei de mâine și va fi anunțată de CNACV”, a transmis Sorin Cîmpeanu pe pagina sa de Facebook.

Ministerul Educației a mai precizat că programările vor fi făcute prin inspectoratele școlare județene, care vor trimite la Direcțiile de Sănătate publică listele cu angajații care vor să fie vaccinați.

„Operațiunea va dura circa o săptămână. Locațiile centrelor locale de vaccinare prioritară a personalului din învățământ sunt deja a adăugat ministrul

Acesta a mai precizat că până în prezent s-au vaccinat 42.000 de angajați ai sistemului de învățământ, din care 21.000 au făcut și rapelul. Însă în aceste cifre nu intră și personalul din învățământul superior medical.

În acest moment, în platforma de vaccinare s-au înregistrat 128.817 angajați din sistemul de învățământ, fără medicii din învățământul superior medical.

45,06 % dintre angajații din nivelul învățământului preuniversitar și 59,64% din învățământul universitar și-au declarat disponibilitatea de vaccinare raportat la totalul de 292.872 de angajați în sistemul de învățământ preuniversitar (inclusiv persoanele care nu au raspuns) și respectiv de 60.383 din cel universitar, potrivit datelor dintr-un comunicat publicat de Ministerul Educației.

Situația din județul Alba

Potrivit centralizatorului întocmit pe baza raportărilor de la Inspectoratele Școlare, în județul Alba din cele 5479 de persoane cât reprezintă totalul persoanelor încadrate în sistemul de învațământ preuniversitar și-au exprimat disponibilitatea pentru a fi vaccinate mai puțin de jumătate- 2283, adică 41,67%.

Județul Alba- disponibilitate la vaccinare personal învățământ

disponibilitate vaccinare personal din învățământ preuniversitar:

  • 1694 dintr-un total de 3939 adică 43, 01% – din categoria personal didactic
  • 208 dintr-un total de 463  adică 44,92% – din categoria personalului didactic auxiliar
  • 381 dintr-un total de 1077 adică 35,38% – din categoria personalului nedidactic

disponibilitate vaccinare personal din învățământ universitar:

  • La ”Universitatea 1 Decembrie  1918” din Alba Iulia procentul personalului care și-a manifestat disponibilitatea pentru vaccinare este de 87,63%.
 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax