Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ce variante au cei care vor să-și schimbe meseria sau să-și găsească job. Cursurile organizate de AJOFM în martie

Publicat

Persoanele care doresc să-și schimbe locul de muncă sau să se angajeze pentru prima dată au la dispoziție și programele de formare profesională oferite de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

În luna martie, Agenția organizează la nivel național peste 100 de cursuri. Cele mai multe locuri disponibile sunt pentru operator date.

ANOFM organizează în luna martie 103 programe de formare profesională pentru 1.651 de persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite.

Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: operator introducere, validare și prelucrare date – 112 persoane, lucrător în comerț – 104 persoane, femeie de serviciu – 102 persoane, ajutor bucătar – 99 persoane, competențe cheie – comunicare în limba română – 99 persoane, inspector (referent) resurse umane – 97 persoane, îngrijitor spații verzi – 87 persoane, agent de securitate – 62 persoane, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze – 59 persoane, frizer – 56 persoane.

În județul Alba se vor organiza cursuri pentru electrician instalații și echipamente electrice, pentru 40 de persoane și cursuri de inspector resurse umane, pentru 20 de persoane.

Judeţele în care, în luna martie 2021, se vor organiza cele mai multe cursuri și cu număr mare de participanţi, sunt Dâmbovița, cu 210 persoane, Vrancea, cu 196 persoane și Mureş, cu 115 persoane participante.

Aceste servicii de formare profesională gratuite vor fi organizate de Agenţiile Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi cea a municipiului Bucureşti.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax