Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ministerul Mediului, despre programul SUMAL, la o lună de funcţionare: Zilnic se emit 15.000 de avize de însoţire

Publicat

Reprezentanţii Ministerului Mediului susţin că programul SUMAL îşi dovedeşte eficienţa, zilnic fiind emise în medie 15.000 de avize de însoţire a mărfii pentru transportul de masă lemnoasă.

Potrivit Ministrului Mediului, programul SUMAL 2 are ca obiective combaterea tăierilor ilegale şi simplificarea activităţii în domeniol silvic.

La aproape o lună de la operaţionalizarea programului, acesta îşi dovedeşte eficienţa, susţine Gelu Puiu, secretar de stat pentru Păduri.

„Zilnic se emit în medie 15.000 de avize de însoţire a mărfii pentru transportul masei lemnoase. […] La ora actuală, după cum ne arată cifrele, 50.895 de persoane sunt utilizatori ai sistemului, dintre care 8.495 sunt persoane autorizate pentru a efectua controale în acest domeniu, 11.325 de operatori economici îşi desfăşoară activitatea în acest sistem informatic. Sunt înregistrate 24.868 mijloace de transport, precum şi masa lemnoasă existentă la 31.939 de depozite, activitatea a 9.160 de persoane angajate în cadrul ocoalelor silvice de stat, 3.282 din rândul ocoalelor private”, a spus secretarul de stat.

sursă: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax