Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Emil Boc vrea interzicerea centralelor de apartament la Cluj-Napoca: Impunem ca blocurile noi să aibă centrală comună

Publicat

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, vrea interzicera centralelor de apartament din motive ecologice. O propunere similară are și ministrul mediului, pentru primarul Capitalei. 

”Am propus să nu mai fie aprobate centrale termice de apartament și să facem și o Hotărâre de Consiliu local, dar până atunci noi impunem la toate construcțiile de blocuri realizate acum, adică mai mult de 6 apartamente, cerem să se facă centrale de bloc. Vrem să venim în sprijinul direcției verzi.

Acest lucru îl cerem la fiecare proiect. Toate susținerile europene vin pentru acest tip de energie verde, nepoluantă”, a declarat, vineri, primarul Emil Boc, invitat la Ziua Live.

Edilul consideră că este foarte corectă această abordare. Blocurile noi vor fi conectate fie la sistemul public de termoficare, fie la o centrală comună.

Anunțul a stârnit valuri de furie pe rețelele de socializare

”Să își bată coasa cu hcl ul lui. Vor fi multe procese pe rol pentru un rahat de hcl”, a scris un cititor al Cluj24.

Un alt comentariu susține că ideea avansată este ”un soi de comunism în materie de încălzire”, iar o clujeancă speră că propunerea este ”o glumă proastă”.

”Mi se pare democratic să plătești cât consumi”, a spus aceasta.

Un alt clujean susține că ”așa era înainte și plăteam de ne ieșea pe ochi”.

”Eu am centrală proprie că nu vreau să stau la 25 grade iarna, 20 mi-s suficiente cu 200 lei la gaz în loc de 600 la asociația de proprietari”, a precizat cititorul Cluj24.

Un altul a fost extrem de dur și a transmis primarului următorul mesaj: ”Jos Boc. Du-te acasă în cătunul de unde te tragi şi nu mai nenorocii clujenii. Numai musafirii te mai susțin”.

Situație similară la București

Tánczos Barna se lauda acum două zile că este primul ministru al Mediului din ultimii 20 de ani care se luptă cu poluarea din București. N-a început cu mașinile sau arderile ilegale, ci cu centralele de apartament. Iar prima măsură ar trebui să o ia Nicușor Dan.

Ministrul Mediului i-a cerut ca primăria Capitalei să nu mai dea autorizații de construcție pentru imobile în care centrala termică nu e comună.

Tánczos Barna, ministrul Mediului: „Sunt deja orașe unde nu se mai emit autorizații dacă nu se fac centrale. Cu domnul Nicușor Dan am vorbit foarte multe posibile intervenții din partea primăriei pentru a rezolva situația poluării. Este una dintre ele.”

Sursă: Cluj24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax