Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Municipiul Aiud, incidență de 5,47. Primarul Oana Badea: Soțul surorii mele se zbate între viață și moarte într-o secție ATI

Publicat

Primarul municipiului Aiud, Oana Badea, a făcut duminică un apel la responsabilitatea cetățenilor, în contextul creșterii numărului de cazuri de Covid-19 înregistrate în oraș în ultima săptămână. „Acum suntem la 5,47 incidență a cazurilor și doar de noi depinde ce urmează”, a transmis Oana Badea, într-o postare pe Facebook. 

„Gândul de duminica asta

Soțul surorii mele se zbate între viață și moarte într-o secție ATI. Tocmai pentru că știu despre ce vorbesc, am rugămintea să păstrați decența în comunicare.

Creșterea cazurilor de îmbolnăvire cu COVID este un fapt generat de agresivitatea tulpinii britanice. Așa cum la mare știi când vine valul (te uiți în depărtare), acest val a fost previzibil și anunțat.

Persoanele care se testează o fac în mod voluntar, de regulă după ce au luat legătura cu medicul de familie. Nu umblă nimeni cu arcanul pe străzile din Aiud ca să testeze. Odată diagnosticați, oamenii adoptă o conduită medicală diferită. Fie, stau acasă în legătură cu medicul de familie și dacă se agravează solicită internarea, fie, se internează de la bun început.

În ultima săptămână, la Aiud, numărul persoanelor care au apelat voluntar la medicii de familie acuzând diferite simptome, a fost de ordinul zecilor pe zi.

Vaccinarea din centrul deschis la Aiud, este constantă, 60 persoane pe zi, așa cum s-au programat persoanele pe platformă. Chiar dacă sunt peste cinci mii (nu toate din Aiud), nu este suficient pentru o stopare a transmiterii virusului.

O parte mai vocală dintre aiudeni au solicitat mai puține restricții din partea Comitetului Local pentru Situații de Urgență. Astfel, doar cu regulile generale, stabilite la nivel județean, totul s-a bazat pe comportamentul individual, pe responsabilitatea fiecăruia. Nu, nu toți poartă mască. Nu, nu toți reduc timpul petrecut în colectiv dacă o pot face. Nu, nu toți cred că există virusul.

Acum suntem la 5,47 incidență a cazurilor și doar de noi depinde ce urmează”, a transmis primarul, pe rețeaua de socializare Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax