Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Agenția Europeană a Medicamentului: Beneficiile vaccinului AstraZeneca depășesc riscurile. Cheagurile de sânge, efecte rare

Publicat

Agenţia Europeană a Medicamentului a făcut mai multe precizări despre vaccinul AstraZeneca şi a afirmat că beneficiile acestui vaccin sunt mai mari decât riscurile.

Reprezentanții EMA au precizat că cheagurile de sânge ar trebui catalogate drept „efecte secundare foarte rare ale vaccinului Vaxzevria (noua denumire a vaccinului AstraZeneca).

Anunţul a fost făcut de Emer Cooke, directorul executiv al EMA potrivit dcnews.ro.

„Comitetul de siguranţă din cadrul EMA a confirmat că beneficiile AstraZeneca în prevenirea COVID-19 depăşesc riscurile şi efectele adverse. COVID-19 este o boală foarte serioasă, care provoacă mii de morţi.

Acest vaccin s-a dovedit a fi foarte eficient, previne bolile severe, salvează vieţi.

Vezi și Rapelul cu vaccinul AstraZeneca, anulat dacă apar tromboze după prima doză. Anunțul medicului Valeriu Gheorghiță

Am ajuns la concluzia că rapoartele privind cheagurile de sânge ar trebui catalogate drept efecte secundare ale vaccinului, dar foarte rare.

Am convocat grupuri de experţi din mai multe specialităţi, dar nu putem confirma că aceste efecte au apărut exact în urma vaccinării. EMA lucrează cu autorităţile naţionale competente pentru a se asigura că aceste cazuri sunt comunicate în timp util, este important ca cei vaccinaţi şi medicii să ştie că aceste cheaguri pot apărea, astfel încât să fie depistate la timp”, a declarat aceasta.

Prin urmare, nu vor exista schimbări în recomandarea de vaccinare cu AstraZeneca, dar serul va continua să fie monitorizat.

Sursă: DC News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax