Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rapelul cu vaccinul AstraZeneca, anulat dacă apar tromboze după prima doză. Anunțul medicului Valeriu Gheorghiță

Publicat

Noi informații în dezbaterea despre vaccinul AstraZeneca. Președintele Comitetului Național de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat miercuri seară că românii care au avut probleme de coagulare a sângelui după prima doză de vaccin de la AstraZeneca nu vor mai face și rapelul.

„La acest moment nu există date care să sugereze o creștere a riscului de evenimente adverse, dimpotrivă, știm că după cea de-a doua doză frecvența reacțiilor adverse pentru vaccinul de la AstraZeneca este mult scăzută comparativ cu prima doză.

Desigur că dacă avem o persoană care a dezvoltat un eveniment trombotic după prima doză, categoric nu va mai face a doua doză cu același tip de vaccin”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță.

Citește și: Agenția Europeană a Medicamentului: Beneficiile vaccinului AstraZeneca depășesc riscurile. Cheagurile de sânge, efecte rare

Agenţia Europeană a Medicamentului a făcut mai multe precizări despre vaccinul AstraZeneca şi a afirmat că beneficiile acestui vaccin sunt mai mari decât riscurile.

Sursă: Digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Eu

    miercuri, 07.04.2021 at 20:50

    Daca face cineva tromboza dupa prima doza fi sigur ca nu se mai prezenta la rapel,fara sa-i mai zica Ghiorghita

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax