Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Guvernul prelungește joi starea de alertă și decide dacă ridică restricțiile de circulație în noaptea de Paște, așa cum cere BOR

Publicat

Guvernul va aproba joi prelungirea stării de alertă  și va decide dacă vor fi ridicate restricțiile de circulație pentru noaptea de Paște, așa cum a cerut Biserica Ortodoxă Română .

„Mâine este decizia, hotărârea de guvern pentru prelungirea stării de alertă. În hotărârea precedentă, ştiţi foarte bine, că era până la ora 2.00 dimineaţa.

Vom vedea pentru mâine dacă se schimbă ceva sau nu, în acest moment, noi nu am luat o decizie, vom lua o decizie mâine”, a spus declarat miercuri seara Florin Cîţu.

Guvernul a aprobat în 25 martie decizia CNSU, potrivit căreia este permisă circulaţia persoanele în intervalul orar 20.00 – 02.00 pentru a participa la slujbele religioase în Noaptea de Înviere.

Nu a fost adoptată însă decizia pentru Paștele Ordodox, pentru că respectiva hotărâre este valabilă doar până pe 14 aprilie.

”Pentru noaptea de 3 aprilie spre 4 aprilie se va permite circulația persoanelor în afara locuinței în intervalul orar 20:00 – 02:00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase de Paștele Catolic.

S-a discutat și de perioada Paștelui Ortodox, 1 – 2 mai, care și atunci vor fi stabilite ore de permisiune de participare la sărbătoare, nu vor fi limitări, dar nu va apărea în hotărârea de guvern de acum, pentru că aceasta este valabilă până la 14 aprilie.

Reglementarea va fi în următoarea hotărâre de guvern de prelungire a stării de alertă”, a declarat Florin Cîțu în 25 martie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax