Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

UBB Cluj-Napoca, SUSPICIUNI legate de studiile post-universitare ale subprefectului de Alba: Vom proceda la măsuri legale

Publicat

Scandalul legat de studiile sub-prefectului de Alba (USR PLUS), a ajuns în faza instituțiilor statului. 

Reprezentanții Universității ”Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca admit într-un răspuns pentru Alba24 că studiile post-universitare pe care actualul subprefect de Alba, Viorel Rașcovici, spune că le-a urmat la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, ar putea să nu aibă la bază o diplomă de licență valabilă. 

Reprezentanții universității spun că acest lucru a rezultat din ”verificările preliminare” și că au solicitat clarificări de la Ministerul Educației.

De asemenea, aceștia spun că vor ”proceda imediat la efectuarea demersurilor permise de lege”, după primirea răspunsului.

În CV, Viorel Rașcovic a scris că a urmat ”Universitatea Internațională Deschisă Tecnoeconomie (greșeala este preluată din CV – n.red.) și Cooperare Româno-Americană din București, Facultatea de Drept, Legislație Internațională Comparată, Diplomație și Consultanță Juridico-Economică, domeniul fundamental științe juridice”.

De asemenea, în același CV, acesta a mai precizat că în perioada 2005-2006 a urmat cursuri post-universitare de un în Psihologie Judiciară la Facultatea de Psihologie a Universității din Cluj-Napoca.

Povestea studiilor subprefectului de Alba generează probleme mari și pentru IPJ Alba.

Acesta a fost anterior  polițist și a fost plătit ani întregi ca având studii superioare.

O investigație este în prezent în derulare și se pare că în această situație ar fi fost cu mult mai mulți polițiști.

Precizările UBB Cluj-Napoca

”Referitor la situația domnului Viorel Rașcovici, care a parcurs în cadrul instituției noastre un program de studii postuniversitare.

Din verificările preliminare efectuate rezultă că s-ar putea ca persoana să nu fi deținut în acel moment o diplomă de licență valabilă, lucru pe care îl verificăm acum prin ministerul de resort.

Dacă suspiciunea se confirmă, vă asigurăm că vom proceda imediat la efectuarea demersurilor permise de lege în vederea asigurării rigorii studiilor postuniversitare la UBB îndată ce primim răspunsul ministerului” a transmis rectorul universității, Daniel David.

Solicitarea Alba24 către UBB

Vă rugăm să ne transmiteți o serie de clarificări cu privire la o situație pe care am tratat-o în ziarul nostru.

Este vorba despre actualul subprefect de Alba, Viorel Rașcovici, care și-a trecut în CV cursuri post-universitare susținute la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației (din cadul UBB), specializarea Psihologie Judiciară.

Acesta deține și o diplomă eliberată de Facultatea  de Psihologie și Științe ale Educației în 2007, în care sunt menționate cursuri post-universitare de perfecționare. Seria diplomei este F și nr. 0004014.

Aceasta în condițiile în care acesta a trecut în același CV studii la ”Universitatea Internațională Deschisă Tehnoeconomie și Cooperare Româno-Americană din București, Facultatea de Drept, Legislație Internațională Comparată, Diplomație și Consultanță Juridico-Economică, domeniul fundamental științe juridice”, neacreditată și chiar închisă de ANPC în perioada respectivă, în urma unui scandal.

Concret, dorim să ne precizați cum s-a ajuns ca absolventul unei universități neacreditate să urmeze cursuri post-universitare în cadrul universității UBB și ce documente au stat la baza eliberării diplomei respective în cazul concret enunțat.

Care este problema

Potrivit CV-ului, este vorba despre ”Universitatea Internațională Deschisă Tecnoeconomie (greșeala este preluată din CV – n.red.) și Cooperare Româno-Americană din București, Facultatea de Drept, Legislație Internațională Comparată, Diplomație și Consultanță Juridico-Economică, domeniul fundamental științe juridice”.

Citește și: Probleme în CV-ul subprefectului propus de USR în Alba. Rașcovici, fost polițist, a absolvit o ”universitate” închisă de ANPC

Sună pompos, însă în realitate era doar o fabrică de diplome.

Politicianul (fost polițist) a scris că a urmat aceste cursuri între 2001 și 2005, doar că, în perioada respectivă, „instituția de învățământ” avea probleme serioase cu legea, fiind chiar închisă.

Potrivit unui comunicat al ANPC, universitatea practica o ”publicitate înșelătoare” și oferea servicii neautorizate de Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului.

Ce spune IPJ Alba

Actualul subprefect este în prezent pensionar MAI și a fost în trecut șef de post la Cergău. Acesta ar fi beneficiat de sporuri pentru studii superioare, iar la IPJ Alba se derulează în prezent o investigație în acest sens.

Reprezentanții Poliției Alba nu au reușit să ofere o explicație clară cu privire la această situație.

Detalii, aici: IPJ Alba, explicații neclare în scandalul legat de subprefectul Rașcovici. Spor de studii superioare, pe post cu studii medii

Reprezentanții IPJ Alba spun într-un răspuns către Alba24 că ”Sporul salarial în discuție este acordat agenților de poliție cu studii superioare corespunzătoare domeniilor de activitate și este aferent posturilor prevăzute cu studii medii” se arată în răspunsul primit.

Inițial, reprezentanții IPJ Alba au transmis oficial că Viorel Rașcovici a beneficiat de ”venituri salariale aferente unui post prevăzut cu studii medii” și că ”acesta nu a ocupat în cadrul unității vreun post destinat persoanelor cu studii superioare”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Altul

    marți, 04.05.2021 at 12:43

    Nu ar fi nici primul și nici ultimul din adunătura luuungă de marțafoi cu pretenții de studii superioare în pompe atomice aeropurtate și irigații în stele. Mari specialiști în toate, începând cu big bang (de care nu au auzit vreodată) pâna la împerecherea aricilor de grădină. Nici acest exemplar perfect de telectual nu va fi tulburat vreodată din somnul îndestulător al salariului necuvenit sau al pensiei asemenea….

  2. pilu

    marți, 04.05.2021 at 19:37

    Pe zi ce trece imi dau seama ca USD-ul asta este partidul prostilor cu diploma. Si tot prostii i-au ales !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax