Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Declarația de beneficiar real va fi amânată până la 1 octombrie 2021. Anunțul ministrului Economiei

Publicat

Obligația declarării beneficiarului real de către o serie întreagă de firme și alte entități ar urma să fie amânată până în 1 octombrie.

Proiectul de ordonanță în acest sens a fost pus în transparență, anunță ministrul Economiei, Claudiu Năsui: „E doar o soluție temporară pentru o obligație inutilă reintrodusă brusc pentru toți antreprenorii”.

„Lupta împotriva birocrației continuă! Am pus în transparență proiectul de ordonanță pentru amânarea termenului de depunere a declarației de beneficiar real până la 1 octombrie”, anunță Claudiu Năsui.

Ministrul Economiei precizează că amânarea e doar o soluție temporară.

„Aceasta este doar o soluție temporară pentru o obligație inutilă reintrodusă brusc pentru toți antreprenorii, chiar și acolo unde e redundantă și statul deține deja datele cerute. Ne luptăm în continuare pentru a putea reveni la modelul anterior, practicat cu succes în Austria și alte țări din Europa”, conchide Năsui.

La începutul acestei săptămâni, ministrul anunțase că ”în ședința de coaliție s-a decis ca declarația de beneficiar să fie amânată până la 1 octombrie.

Până atunci vom încerca să convingem coaliția să revenim la sistemul din Austria. Adică sistemul care s-a aplicat și anul trecut în România, prin legea 108/2020, care nu chinuie sute de mii de firme cu o birocrație inutilă.

Declarația de beneficiar real este o declarație de aproximativ 10 foi prin care statul ne cere informații pe care le are deja. Și ni-le cere nu numai o dată, ci în fiecare an, chiar dacă nu se schimbă nimic.

Reușisem să eliminăm această declarație anul trecut, dar ea a revenit din cauza unui amendament care a fost strecurat pe furiș într-o lege anul acesta”.

O serie de firme care erau exceptate de la obligația declarării beneficiarului real al activității trebuie din nou să depună această declarație la Registrul Comerțului. Nerespectarea acestei obligații se sancționează cu amendă între 5.000 și 10.000 de lei.

surse: mediafax.ro, startupcafe.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax