Connect with us
Publicitate

BLAJ

Duminică: Prima Împărtășanie Solemnă în comunitatea de romi din cartierul Barbu Lăutaru, la doi ani de la vizita Papei în Blaj

Publicat

Evenimentele care marchează aniversarea a doi ani de la vizita istorică a Papei Francisc la Blaj se vor încheia duminică, în cartierul Barbu Lăutaru, în mijlocul comunității rome.

Începând cu ora 11.00, PS Cristian, Episcop Auxiliar, în numele Preafericirii Sale Cardinal Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major și Mitropolit, va oficia Sfânta Liturghie pe esplanada bisericii cu hramul „Sfântul Apostol Andrei și Fericitul Episcop Ioan Suciu”, devenită punct central al comunității romilor din cartierul Barbu Lăutaru.

Vezi și VIDEO – Papa Francisc în cartierul de rromi din Blaj. ” Vă cer o mare favoare: Să vă rugați pentru mine”

Prin organizarea acestei celebrări liturgice, Biserica Blajului cinstește memoria și jertfa Fericiților Episcopi Martiri Greco–Catolici Români și totodată continuă să meargă „Pe urmele Papei Francisc”, prin prezența sa în ceea ce în discursul Sfântului Părinte a fost numit ca fiind; „periferie a periferiilor”. În cadrul acestei Sfintei Liturghii, 14 copii din comunitate vor primi Prima Sfântă Împărtășanie Solemnă.

După o perioadă de intensă pregătire spirituală, parcurgând drumul cunoaşterii învăţăturii creştine propus în întâlnirile de cateheză, copiii vor trăi emoţionantul moment al Primei Împărtășanii Solemne, în prezenţa familiilor lor. Vor deveni astfel membri ai comunităţii credincioșilor care participă la Taina Euharistiei, îmbrățișând pe deplin îndatoririle celor care îl urmează pe Cristos, transmit reprezentanții Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

Cu acest prilej solemn, Sfântul Părinte Papa Francisc a trimis Binecuvântarea Sa Apostolică în mod nominal fiecăruia din cei 14 copii, prin intermediul Nunțiaturii Apostolice în România și al Excelenței Sale Mons. Miguel Maury Buendia, Nunțiu Apostolic.

Celebrarea va fi transmisă în direct de Maria TV și pe canalul de YouTube al Radio Blaj.

”Data de 2 iunie 2019 rămâne întipărită în inimile românilor. Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică l-a primit cu dragoste pe Succesorul Sfântului Petru și a trăit un eveniment unic și mult așteptat: beatificarea celor Șapte Fericiți Episcopi Martiri Greco-Catolici Români, pe Câmpia Libertății din Blaj. Ziua istorică s-a încheiat cu întâlnirea Sanctității Sale Papa Francisc cu comunitatea romilor din cartierul Barbu Lăutaru, unde s-a reafirmat grija Bisericii Catolice față de periferiile existențiale ale societății noastre”, mai precizează sursele citate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax