Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Studenți geniști și elevi ai Colegiului Militar din Alba Iulia, în vizită la Batalionul 136 Geniu „Apulum”

Publicat

Miercuri, 9 iunie, în contextul activităților dedicate sărbătoririi a 162 de ani de la înființarea Armei Geniu, Batalionul 136 Geniu „Apulum” a primit vizita studenților geniști din anul I de la Academia Forțelor Terestre din Sibiu, cărora li s-au alăturat elevi ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Potrivit Mr. Iulian Gorun, programul activității a fost unul inedit: prezentarea istoricului și a misiunilor batalionului, expoziție statică de utilaje de geniu, ședințe demonstrative de distrugeri în diferite medii cu material explozibil real cu vizualizarea efectului în teren, vizitarea Cetății Alba Carolina și a principalelor muzee din oraș (Muzeul Unirii și Muzeul Principia).

O atracție deosebită a reprezentat o participarea la activitățile desfășurate în tabăra de instrucție la cursul de apă din zona localității Sântimbru.

Prezentarea capabilităților în cadrul atelierelor de lucru precum parcul de pontoane PR-71, executarea trecerilor cu bărci de asalt BP-10, trecerea cursului de apă pe portițe de pontoane sau realizarea podului jos metalic PJM-72 a stârnit curiozitatea mai tinerilor militari în cunoașterea specialităților armei geniu și a instrucției subunităților de pontonieri.

La final, militarii batalionului împreună cu studenții și elevii deopotrivă, s-au întrecut pe echipe în cadrul unor concursuri tematice de tras frânghia, tăierea bușteanului cu joagărul sau aruncarea pilotului la distanță. Toți cei prezenți au avut de câștigat.

text: Mr. Iulian Gorun

foto: George Coltor

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. DUCU

    joi, 10.06.2021 at 21:24

    DA AU FA UT DE TOATE ,DAR PRINTRE ALTELE AU FOST LA POLIGON UNDE AU ASISTAT LA NISTE BUBUITURI DE ERA SANE DARIME CASELE ACOLO IN CARTIERUL DIN APROPIERE. NU STIU DE CE NU LE SPUNE CINEVA MILITARILOR SA NU MAI BUBUIE ASA TARE SI INAINTE DE A BUBUII SA TRAGA UN SEMNAL CU O PETARDA SAU O SIRENA CEVA CA TE TREZESTI CA MORI DE INIMA CUM AR ZICE raluca . DOMNILOR SERIOS INCEPETI CU O BUBUITURA MAI MICA NU CU CEA MAI PUTERNICA ,STIAM MILITARII BAIETI DESTEPTI DE PARTEA POPULATIEI ,,, VA ROG

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax