Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un minor, elev problemă din Alba, condamnat pentru tâlhărie: Pentru un telefon și un inel fără valoare a amenințat că ”dă cuțit”

Publicat

cutit, briceag, atac

Problemele sociale, lipsa educației și a implicării familiei în creșterea unui minor duc de cele mai multe ori la începerea unei cariere infracționale.

Este și cazul unui minor de 17 ani din Blaj, care a fost condamnat la internarea într-un centru educativ de minori, după ce a tâlhărit un alt tânăr, în apropierea Gării CFR din Alba Iulia.

Gradul de pericol al faptei comise de minor este unul ridicat din cauza faptului că, pentru a obțiune un inel fără valoare și un telefon Huawei P10, a amenințat două persoane că le ”dă cuțit”.

Însă, în fața instanței, tânărul tâlhar a declarat că avea nevoie de telefon pentru a lua legătura cu părinții săi care lucrau la o fermă de animale.

Deși fapta s-a petrecut la sfârșitul anului 2019, o primă condamnare în instanță a venit la jumătatea anului 2021. Minorul a făcut apel la decizia magistraților Judecătoriei Alba Iulia și dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel Alba Iulia fiind înregistrat în data de 12 iulie.

Ce s-a întâmplat

Potrivit motivării instanței, în data de 24 octombrie 2019, un grup de minori a intrat într-un magazin situat în zona Gării CFR din Alba Iulia, iar unul dintre ei a rămas afară. Atunci tânărul a fost abordat de D.Ș.V, care i-a cerut o brățară de argint pe care acesta o purta.

Tânărul i-a dat în schimb un inel fără valoare, dar inculpatul l-a prins de mână, ia desfăcut brățara și i-a zis ca tânărul să îi pună brațara în palmă, se arată în motivarea instanței.

”Îi va da cuțit”

Mai mult de atât, i-a luat tânărului telefonul din mână și i-a zis că ”îi va da cuțit” dacă nu merge cu el în zona fostei fabrici de pâine.

Ajunși acolo, inculpatul a scos cartela din telefonul victimei și a aruncat-o.

”Vrei să vin la tine să îți dau trei cuțite?”

Când prietenii tânărului tâlhărit au ieșit din magazin și au văzut ce se petrece, au mers către cei doi, iar unul dintre ei l-a întrebat pe minor dacă îl cunoaște pe D.Ș.V.

Atunci inculpatul l-a amenințat pe acesta cu expresia: ”Vrei să vin la tine să îți dau trei cuțite?”

În acel moment tânărul a apelat la 112, iar un echipaj de poliție l-a reperat pe tâlhar și l-a reținut.

Caracterizarea făcută de instanță

Minorul nu este la prima abatere și a mai fost trimis în judecată pentru o altă tâlhărie, fapt pentru care a fost arestat preventiv, apoi eliberat.

Magistrații au subliniat că tânărul are o serie de frustrări de natură socială și financiară, iar pentru a le combate se rezumă la acte ilicite.

Părinții lucrau la acel moment la o fermă de animale și în fața instanței a susținut că avea nevoie de un telefon mobil pentru a comunica cu ei.

În ceea ce privește mediul școlar, acesta era înscris în clasa a VII-a, dar a fost declarat ”repetent în anul școlar 2019-2020. În mediul școlar manifestă violență verbală și fizică față de colegi și cadre didactice, aspecte sancționate prin acordarea de avertismente și scăderea notei la purtare”, se arată în motivarea instanței.

Pedeapsa primită

La momentul condamării în instanță, tânărul se afla într-un centru de detenție. Acesta a fost condamnat în primă instanță la 9 luni de internare într-un centru de detenție destinat minorilor. Pedeapsa a fost dată pe data de 1 aprilie 2021, însă tânărul a făcut apel, iar dosarul s-a mutat pe rolul instanței superioare, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Un prim termen de judecată a fost fixat pentru data de 18 august 2021.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. dolfi

    marți, 13.07.2021 at 21:30

    o excursie dus in Coreea de Nord pentru el si parintii lui. Platesc eu biletele!

  2. Dany

    miercuri, 14.07.2021 at 10:03

    Si cu credeti ca o sa iasa din centrul de reeducare? Cu mai multa experienta pentru ca are de unde sa invete…. doar nu e singur acolo sigur mai are tovarasi. Cat despre cei care ar trebui sa se ocupe de reeducare…..mah ce sa zic apa de ploie cine crezi ca isi bate capul cu asa ceva. Pai nu ii doare capul de ce se intampla in invatamant si ii doare de astia? Romania needucata

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax