Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Activitatea parlamentarilor din Alba în 2011. Vezi care au fost cei mai vocali, dar și cei mai tăcuți aleși ai județului

Publicat

deputati

Un an plin pentru parlamentari, în 2011. Subiecte importante, teme arzătoare, realizări benefice pentru oamenii care i-au delegat să le reprezinte interesele în forul legislativ al statului. În ceea ce-i priveşte pe aleşii din Alba, situaţia iniţiativelor legislative care au fost considerate imperative este diferită, în funcţie de domeniul de interes, partidul şi, de ce nu, personalitatea fiecăruia.

Unul dintre cei mai „iscoditori” parlamentari este deputatul PNL Călin Potor, care a formulat nu mai puţin de 272 de întrebări şi interpelări, pe parcursul anului, a depus 132 de declaraţii în 28 de şedinţe şi a participat la depunerea a 5 moţiuni. Însă nu a fost tot atât de vorbăreţ, pentru că nu a avut nicio intervenţie în plenul Parlamentului, la fel ca şi colegul său de partid, deputatul Teodor Atanasiu şi a semnat doar 4 iniţiative legislative, la o prezenţă în voturile finale din plenul Camerei Deputaţilor de 75,4%.

De partea cealaltă, deputatul PDL Corneliu Olar a semnat 23 de iniţiative legislative, a avut prezenţă la vot de 79,01%, a avut 8 luări de cuvânt (cu un total de 7 minute)  şi 12 interpelări, dar şi 2 declaraţii politice în scris.

Senatorul PDL Alexandru Pereş a luat cuvântul în plen de 21 de ori, palmares probabil influenţat şi de faptul că a deţinut funcţia de vicepre şedinte a Senatului până în septembrie 2011, a semnat 8 iniţiative legislative, a avut 6 interpelări şi întrebări, dar şi 11 declaraţii politice în scris. A avut o prezenţă la voturile finale în plenul Camerei Deputaţilor de 84%.

Deputatul PSD Radu Coclici a participat la depunerea a 5 moţiuni, a avut prezenţă la vot de 84,9% şi a formulat 111 întrebări şi interpelări. A vorbit însă o singură dată în Parlament, timp de mai mult de 1 minut. A depus, în schimb 55 de declaratii scrise, în 14 şedinţe.

În ceea ce priveşte semnarea iniţiativelor legislative, în activitatea deputatului PDL Clement Negruţ sunt înregistrate 10 astfel de acţiuni, 7 luări de cuvânt (13 minute), 2 declaraţii în scris şi nicio interpelare. A avut prezenţă la voturile finale în plen de 82,8%.

Deputatul liberal Teodor Atanasiu a avut o singură iniţiativă legislativă, a adresat opt întrebări şi interpelări şi a formulat 30 de declaraţii politice în scris. A participat la depunerea a 5 moţiuni şi a avut prezenţă la vot de 60,8%, însă nu a luat cuvântul deloc în plen, fiind mai degrabă discret la acest capitol.

Senatorul PDL Nicolae Dobra a urcat de 9 ori la tribuna Parlamentului pentru luări de cuvânt, având prezenţă la voturile finale de 83,9% şi fiind semnatarul a 21 de iniţiative legislative. A formulat 14 întrebări şi interpelări, dar a semnat doar o singură declaraţie politică în scris.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax