Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alba Infodesk: Primul Ghid de orientare vocațională și educațională pentru tineri va apărea în luna iunie

Publicat

Tinerii din Alba vor avea acces în curând la primul Ghid de orientare vocațională și educațională, Alba Infodesk.  Publicația ce va fi tipărită inițial în 1000 de exemplare va apărea în luna iunie și va fi distribuită liceenilor din județ.

Proiectul, depus spre finanțare de căre Fundația YouthBank este supus votului consilierilor județeni în ședința de joi. Ghidul elaboratul cu sprijinul CJ Alba va reuni instituții și organizații cu activitate în domeniul educației, tinerilor, antreprenoriatului și angajării și va fi primul instrument practic existent pe piață care va oferi informații practice privind orientarea educațională și profesională atât pentru familii și elevi cât și pentru agenții economici.

Structura ghidului va fi următoarea:

-informare și orientare școlară privind rețeaua locală de învățământ profesional, tehnic și special

-meserii și profesii, prezentarea domeniilor profesionale, ramurilor și subramurilor economice, legislația muncii, Codul Ocupațiilor din România, CAEN, monografii profesionale și alte ocupații tehnice.

– dialoguri despre ocupații și muncă, opinii, interviuri, dialoguri, evenimente, prezentarea unor agenți economici din județ sau țară, documente cu caracter informativ privind economia reală și actorii ei.

Scopul ghidului este acela de a pune în contact cererea și oferta de educație, formare profesională, informații privind angajarea, practica profesională, perspectivele europene, evoluția domeniilor profesionale.Acesta va găzdui opinii și prezentări ale ONG-urilor și va prilejui organizarea de dezbateri pentru a sensibiliza tinerii și familiile cu privire la importanța alegerii carierei profesionale.

Ghidul Alba Infodesk va fi editat trimestrial și difuzat școlilor și liceelor din județ, precum și altor instituții și organizații, cu scopul de a asigura informarea unei categorii cât mai largi de public.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax