Connect with us
Publicitate

Uncategorized

ALEGERI LOCALE – Călin Potor: “Inginerul Hava ne bagă în datorii pentru următorii 20 de ani”

Publicat

Candidatul USL la funcţia de primar al Alba Iuliei, Călin Potor a adus în atenţie efectele unei hotărâri ce a trecut în ultima şedinţă de Consiliu Local, care, în opinia sa, va afecta locuitorii oraşului pentru următorii 20 de ani. Este vorba despre contractarea unui credit de 6 milioane de euro, pentru finanţarea unor proiecte locale.

“Ultima ședință a actualului consiliu local a fost scena unui spectacol în care inginerul Mircea Gheorghe Hava și-a impus, pentru ultima dată, voința și a ignorat opinia consilierilor locali ai USL. Și a trecut de votul consiliului o hotărâre extrem de importantă, care ne va afecta pe toți în următorii 20 de ani. Fără a ține cont de părerea cetățenilor, inginerul din primărie a decis, cu de la sine putere, ce trebuie făcut cu banii din taxele și impozitele albaiulienilor.

Concret, majoritatea PD-L din consiliul local Alba Iulia a aprobat contractarea unui credit de 6 milioane de euro, bani care ar urma să fie folosiți pentru mai multe proiecte din oraș. În primul rând, decizia a lua acest credit demonstrează faptul că primăria este atât de bine condusă încât a rămas fără bani pentru cofinanțarea lucrărilor cu fonduri europene. Iar declarația conform căreia Ministerul Finanțelor a redus valoarea sumelor primite în avans de beneficiarii de fonduri europene în cadrul acestor proiecte este inexactă. Pentru că această reducere, de la 30% la 10% s-a produs pe vremea Guvernului Boc și nu în ultima perioadă.

Pe de altă parte, lipsa de lichidități se datorează și neregulilor constatate în procesul de implementare a proiectelor europene de către administrația din Alba Iulia. Presa locală a relatat cu lux de amănunte aceste nereguli care se regăsesc într-un raport al controlului efectuat de Ministerul Dezvoltării la Primăria din Alba Iulia, la începutul acestui an. Concluzia este simplă: una din lucrările din cetate, în valoare de 700.000 de lei a fost acordată fără licitație și fără respectarea legii. Unei firme apropiate inginerului Hava, evident. Ca urmare a acestei nereguli ministerul a aplicat o corecție de 25 la sută din sumă, astfel că primăria va trebui să returneze 180.000 lei din suma primită. Este un fel de amendă, dacă vreți, dar care se plătește din fondurile proprii ale municipalității, adică din banii albaiulienilor. Avem motive serioase să credem că acesta este doar vârful aisbergului și că încredințarea directă a unor contracte de lucrări este o obișnuință și nu o excepție. În acest caz, corecțiile financiare vor fi de ordinul milioanelor de lei. Toate se vor plăti din bugetul local.

Înainte de alegeri, inginerul Hava se victimizează și spune că nu mai are bani din cauza altora. De fapt, vorbim de incompetența unei administrații care nu a știut să își gestioneze resursele financiare pentru a nu se confrunta cu lipsă de lichidități. Dincolo de această situație deloc plăcută rămâne decizia inacceptabilă de a îndatora comunitatea pentru următorii 20 de ani. Astfel de hotărâri trebuie luate după consultarea cetățenilor și cu acordul lor, nu de unul singur. Mai ales că banii vor fi plătiți de albaiulieni și nu de inginerul Hava din buzunarul propriu.

Călin Potor,

Candidatul USL la Primăria Alba Iulia

N.R. Textele publicate în secţiunea „Alegeri locale” sunt materiale transmise ce partidele politice, candidaţi ori susţinători. Responsabilitatea pentru conţinutul articolelor publicate în categoria menţionată aparţine exclusiv acestora.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax