Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Răspunsuri la sesizările cetățenilor despre lucrări de canalizare, reabilitare termică, amenajare străzi, trotuare și terase

Publicat

Primăria Alba Iulia a transmis un nou set de răspunsuri la întrebărilor cetăţenilor trimise prin serviciul AUDIENȚE ONLINE de pe Alba24. Astăzi, cei care s-au adresat municipalităţii vor afla noi informaţii referitoare la problemele pe care le-au sesizat, iar pe noua secţiune Audienţe Online deschisă pe site-ul nostru sunt aşteptate în continuare întrebările voastre.

Vă facem cunoscute o nouă serie de răspunsuri oferite de reprezentanţii Primăriei Alba Iulia.

Întrebare de Ioan Dreghici, Subiect: strada Haiducilor

„Am şi eu o întrebare, domnule primar,

Buna ziua. Aş dori să ştiu dacă după terminarea lucrărilor la canalizare, str. Haiducilor din Oarda de Sus va fi asfaltata şi când vor începe aceste lucrări?”

Răspuns: „Lucrările de profilare şi reabilitare a străzii Haiducilor vor începe după recepţionarea lucrărilor de introducere a canalizării.”

Întrebare de la Damian Cornel:

„Bună ziua. Anul acesta se va mai continua programul de reabilitare termică pe Legea 158/2011 şi care e lista imobilelor pt. anul acesta? (cele din b-dul Transilvaniei sunt incluse).”

Răspuns: „Lucrările se vor continua în funcţie de finanţarea guvernului. Există documentaţie de proiectare pentru reabilitarea blocurilor. În anul 2012 sunt în plan următoarele blocuri: 16, 18, 20 de pe Bulevardul Transilvaniei. Documentaţia există, dar se aşteaptă finanţare şi pentru alte blocuri. Momentul va fi anunţat în presă.”

Întrebare de la: Stan Ioan; Subiect: Amenajare trotuare cartier Tolstoi

„Când au de gând autorităţile locale să amenajeze trotuarele din Cartierul Tolstoi (străzile Marcus Aurelius şi Septimius Severus)? Toată lumea circulă pe stradă, pentru că este imposibil să se meargă pe trotuar, mai ales femeile cu tocuri. S-au amenajat tot felul de străzi care de care mai <importante>, iar acestea (aflate la 100 m de Primărie, nu!) Are domnul primar (fost locuitor al acestui cartier…) un <dinte> pentru locuitorii acestuia????”

Răspuns: „Proiectul de reabilitare a platformelor şi aleilor din zona Tolstoi este în faza de licitaţie, urmând a se executa până la finele anului 2012.”

Întrebare de la: Cosmin Covaciu; Subiect: Modernizare, asfaltare

„Buna ziua,

Vă rog să îmi comunicaţi dacă strada Ştefan Luchian, Nicolae Tonitza şi strada fără nume de legătură dintre ele sunt prinse spre modernizare. Dacă da, când şi în ce stadiu se află proiectele şi dacă au finanţare.”

Răspuns: „Primăria municipiului Alba Iulia are pentru zona respectivă în elaborare Plan Urbanistic Zonal cu termen de predare iunie 2012, urmând ca după aprobare să se iniţieze procedura de achiziţie, proiectare şi execuţie a obiectivului. Dorim ca aceste activităţi să se urgenteze şi să trecem la lucrarea de reabilitare a străzilor la care aţi făcut referire.”

Întrebare de la: David Adriana, Subiect: Modernizare str. Emil Racoviţă

„Bună ziua!

Având în vedere că partea str. E. Racoviţă cuprinsă între str. T.Vladimirescu şi Bd. Victoriei a fost modernizată, când credeţi că se va moderniza şi cealaltă jumătate? Canalizarea nu face faţă atunci când plouă abundent, iar apa de pe stradă ne inundă curţile, nu exista trotuare, iar pericolul la care sunt expuşi copiii când merg sau vin de la şcoală este foarte mare, nemaivorbind de faptul că este mult praf şi mizerie.”

Răspuns: „Primăria are în program înlocuirea reţelei de apă pe un tronson din strada Emil Racoviţă, fapt care nu permite momentan lucrări de modernizare a străzii. Imediat dupa terminarea acestui proces, strada va fi reabilitată complet. Nu putem oferi un termen exact, datorită complexităţii lucrării, dar estimăm că finalizarea va avea loc în acest an. De anul viitor, se va trece la modernizarea străzii.”

Întrebare de la: Vulcu Mircea, Subiect: Terasele din centrul municipiului

„În centrul municipiului Alba Iulia, de creo 3 ani, de cum începe primăvara, pe trotuarul situat între statuia lui Iuliu Maniu şi OTP Bank încep să apară ca <ciupercile după ploaie> terase amplasate pe trotuar. Vi se pare normal ca pe o zonă destul de îngustă şi foarte circulată, pe care se află diverse instituţii, magazin alimentar etc., 80& din lăţimea trotuarului să fie ocupată de terase şi pentru cetăţenii care circulă în zonă să rămână un metru pe care să se înghesuie ca animalele?! Mie (şi nu doar mie) mi se pare o sfidare, o lipsă de respect din partea Primăriei, pentru că <nu este prost cel care cere, ci este vinovat cel care dă!>.

Ca o observaţie – terasele pe trotuar din zonă rămân mai nou şi după sezonul cald – Unik Cafe a rămas pe domeniul public, pe trotuar şi noi a trebuit să ne înghesuim ca proştii printre clienţi, ospătari etv. Luaţi măsuri, asta nu este atmosferă de oraş european, este doar o încropeală românească, o formă fără fond!”

Răspuns: ”O să verificăm îndeaproape situaţia semnalată de dumneavoastră şi vom remedia neajunsul pentru perioada următoare a sezonului teraselor. Este posibil ca suprafeţele atribuite să fi fost depăşite de către proprietari. Până în acest moment, nu am avut o reclamaţie în acest sens.

În completare: S-a dispus verificarea tuturor teraselor de pe porţiunea de drum menţionată, iar acolo unde nu există autorizaţie sau condiţiile nu sunt respectate se va merge cu sancţiuni, inclusiv demolare.”

Întrebare de la: Dreghici Ovidiu; Subiect: Mafia parcărilor şi gunoiului

„Bună ziua. Mă numesc Dreghiciu Ovidiu, sunt din Alba Iulia, stau pe str. Ştefan cel Mare Nr. 3 Bl. 10, acum 2 luni am fost la Serviciul Parcări să cer un loc de parcare aferentă blocului meu, bineînţeles s-au dat toate, dar mai erau două locuri unde de 2 ani se zice că sunt pt. ghena de gunoi, am fost şi am cerut loc acolo până se face cuşca pt. gunoi. Un domn mai în vârstă mi-a spus categoric că acolo nu se poate, că se face gunoi (este oc special pt. gunoi), bine, am înţeles, dar după 2 zile acele 2 locuri au fost date la alţi vecini, mă întreb cu ce sunt eu mai prejos de acei vecini, că nu am pile??? Sunt persoane care au 2 maşini şi 2 locuri de parcare, eu cu 2 copii mici şi cu impozitul la zi cu sunt mai prejos ca ei, domnule primar???? Menţionez că am fost şi în Primărie, la Biroul Administrare străzi şi ei nu ştiau nimic, cică nu se poate că acolo este loc pentru gunoi,păi atunci să se facă gunoi. Mi-am adus aminte, un loc din cele două este al unui judecător pensionar, poate că s-au dat locurile după studii?????„

Răspuns: „Am semnalat situaţia serviciului care se ocupă de atribuirea locurilor de parcare. Având în vedere faptul că aţi oferit un număr de telefon pentru contact, veţi fi lămurit direct de către un reprezentant al primăriei, telefonic.”

Întrebare de la: Macavei Maria; Subiect: iluminat stradal

„Bună ziua! În parcarea din faţa blocului 15 nr. 19 pe b-dul Transilvania (în spatele pizeriei EROL) există un stâlp de iluminat care în urmă cu cca 2 luni, un şofer <îndemânatic> l-a lovit. Din acel moment nu mai funcţionează. Am sesizat de 3 ori la serviciul public din cadrul primăriei, dar nici până acum nimeni nu a făcut nimic. Este beznă totală în toată zona. De fapt… mă întreb dacă nu l-au lovit cumva echipajele de la Poliţia Locală, care în fiecare noapte parchează în zonă, urmând ca să-şi facă <rondul> pe bulevard în sistem patrulă per-pedes.”

Răspuns: „Stâlpul din parcarea blocului 15 nr. 19 de pe b-dul Transilvaniei va fi schimbat în următoarele 2 zile. Despre cine a lovit stâlpul, vă asigurăm că nici un echipaj de la Poliţia Locală nu ar fi făcut acest lucru fără consecinţe. Toate maşinile din dotare sunt atent supravegheate.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. gheo

    joi, 05.04.2012 at 15:35

    ce PORCARIE!!!…pe cine pacaliti?..va furati singuri caciula „********”..vorba aluia..

    • @gheo

      joi, 05.04.2012 at 18:19

      Singura porcarie de aici e mesajul tau. Felicitari alba24.ro si primariei (in conditiile in care se vor rezolva problemele semnalate).

  2. Wolf

    miercuri, 11.04.2012 at 11:18

    Lauda-ma gura ca de-aia iti dau de mancare! Asta este porcarie portocalie care nu mai pacaleste pe nimeni!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax