Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Autocamion polonez, răsturnat în afara părții carosabile, pe DN 1, la Unirea. Șoferul a fost transportat la spitalul din Cluj

Publicat

Un accident rutier s-a petrecut duminică după-amiaza, pe DN1, pe raza comunei Unirea, în apropierea mănăstirii Dumbrava. Un autocamion care transporta carne s-a răsturnat în afara părții carosabile. Șoferul autovehiculului este cetățean polonez, țară în care este înmatriculată și mașina.

Bărbatul a rămas blocat în cabină, iar echipele SMURD au intervenit pentru scoaterea acestuia dintre fiarele contorsionate. Traficul în zonă nu a fost blocat.

Din primele cercetări, șoferul autocamionului a pierdut controlul vehiculului, într-o curbă și s-a răsturnat cu acesta în afara părții carosabile. Nu au fost implicate alte autovehicule în accident.

Cetățeanul polonez, aflat singur în autocamion, a fost preluat de un echipaj SMURD de la Turda şi transportat la spitalul din Cluj. Starea sa nu era gravă. Subofițerii ISU Alba au cooperat la această intervenţie cu detaşamentul din Turda.

UPDATE: Potrivit IPJ Alba, “la data de 17.06.2012, ora 14.04, pe DN 1, km 431+450 metri, în afara localităţii Unirea, M.J., din Polonia, în timp ce conducea un autotractor cu semiremorcă, în direcţia Cluj Napoca – Aiud, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum şi, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul autovehiculului şi s-a răsturnat în afara carosabilului.

În urma accidentului, bărbatul a suferit leziuni corporale uşoare, fiind  transportat la UPU 2 Cluj-Napoca, unde a rămas internat şi unde a fost testat cu aparatul etilotest, de către lucrători de politie din cadrul Biroului Rutier Cluj-Napoca, rezultând o valoare de 0,71 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Faţă de M.J. au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. owene

    luni, 18.06.2012 at 13:22

    Imi pare bine ca are doar rani usoare, fiindca cum statea acolo prins sub cabina, cu siroaie de sange, arata nasol de tot, desi era constient si vorbea.
    Imi pare rau pentru el ca a condus baut si acum isi pierde carnetul, painea si cine stie cat va trebui sa plateasca deoarece asigurarea nu va mai plati tirul si transportul. Pe de alta parte cat timp a rulat baut a fost pericol public, bine ca nu a omorat pe un nevinovat.
    Tirul a fost unul din cele 4 tiruri cu carne congelata de la aceeasi firma, circulau in convoi.
    Din partea mea respectele mele atat fetei poloneze dintr-un autoturism care a tinut de vorba ranitul pana a venit ISU, si cameramanului care prima data a sarit sa ajute ca om, si abia dupa ce a venit SMURD-ul s-a dus si si-a facut reportajul.

  2. bemaut

    luni, 18.06.2012 at 23:12

    Sincer, daca nu era prietena mea poloneza nu stiu sincer cum s-ar fi descurcat cu limba. Nu numai ca l-a tinut de vorba, dar i-a ajutat foarte mult si pe cei din ambulanta si pe politisti. A fost translator in permanenta. Chiar si acum il ajuta pe bietul om care e spitalizat si singur in Cluj, fara acte fara nimic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax