Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO | BAC în ALBA, sesiunea a doua: 713 candidaţi au susținut probele scrise la Matematică sau Istorie. Patru elevi au fost eliminați

Publicat

YouTube video

Elevii care susțin în această perioadă examenul de bacalaureat au avut de rezolvat, miercuri, subiectul la proba obligatorie de profil. La sesiunea din toamnă, pentru această probă s-au înscris 802 candidaţi la matematică și 66 la istorie. Patru elevi au fost eliminaţi din examen, pentru că le-au sunat telefoanele mobile.

Dintre elevii programați la examenul de miercuri, au fost prezenți 713. Potrivit inspectorului Dan Cherecheș, patru elevi au fost eliminați din cauză că le-au sunat telefoanele mobile în timpul examenului. Toți patru dădeau examenul la Colegiul „Avram Iancu” din Cîmpeni.

Ce subiecte au avut de rezolvat candidații:

SUBIECTE MATEMATICĂ BAC 2013 – profil MATE – INFO. Elevii  care au susținut proba la Matematică, de la profilul Matematică- Informatică au avut de rezolvat, printre altele, ecuații, funcții, integrale și matrici.

La primul subiect au avut de rezolvat: o progresie geometrică, de determinat vârful unei piramide, o ecuație, o probabilitate, G-ul unui vector, de calculat sinusul unui unghi.

La al doilea subiect au avut de găsit determinantul unei matrici și înmulțirea a două matrici, dar și de rezolvat legea de compoziție, în timp ce la al treilea subiect au avut de găsit derivatele unei funcții.

SUBIECTE MATEMATICĂ BAC 2013 – profil  TEHNOLOGIC. Elevii care au absolvit la profil tehnologic au avut de rezolvat, printre altele, o ecuație de gradul al doilea, de calculat un procent dintr-un preț, matrice, logaritmi, polinoame și derivate.

La primul subiect, elevii au avut de rezolvat o problemă în care se cerea prețul unui produs după o reducere de 30%. Un alt subpunct avea cerința de a rezolva o ecuație de gradul II, iar o altă cerință a fost aceea de a calcula distanța de la un punct la altul.

La al doilea subiect, candidații au avut de găsit determinantul și polinomul unei matrici, iar la cel de-al treilea subiect, absolvenții au avut de rezolvat o funcție dată.

SUBIECTE ISTORIE BAC 2013. La proba scrisă la Istorie din cadrul examenului de Bacalaureat 2013, candidații au avut de rezolvat următoarele subiecte.

Primul subiect: Pe marginea a două texte despre România în perioada lui Gheorghe Gheorghiu – Dej, elevii au avut de răspuns la mai multe întrebări printre care: cine era conducătorul României în 1940 și care era legea fundamentală a statului român.

Al doilea subiect: Pe marginea unui text despre domnia lui Ștefan cel Mare în Moldova, elevii au răspuns la câteva întrebări.

Subiectul al treilea: Un eseu despre formarea statului român în secolul al XIX-lea și în prima jumătate a secolului XX.

Candidaţii din Alba au susţinut luni examenul la limba și literatura română, pentru care au fost prezenți în sălile de examen 733 de elevi. Pentru proba scrisă la limba maternă desfăşurată marţi, s-au înscris 16 candidați.

Miercuri s-a desfășurat proba obligatorie de profil, pentru care au fost așteptați să intre în săli 802 de candidaţi la Matematică şi 66 la Istorie.

Vineri, 30 august, se va desfășura proba la alegere a profilului și specializării. Pentru rezolvarea subiectelor la Biologie sunt aşteptaţi în săli 412 elevi, la Geografie 184, 63 la Fizică şi 10 la Informatică. La Chimie organică sunt trei candidaţi, iar la Sociologie doar un elev va susţine proba.

Rezultatele finale se vor fi afișate în data de 2 septembrie, urmând ca în perioada 3-4 septembrie să se depună contestațiile. Rezultatele finale se vor afișa în 5 septembrie.

Vezi aici cum s-au descurcat elevii din Alba Iulia la prima probă.

Foto-video: Cristina NICOLA

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax