Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Candidaţii USL Alba la alegerile locale din 2012 au fost stabiliți la București. Teodor Atanasiu la Consiliul Județean și Călin Potor la Primăria Alba Iulia

Publicat

Călin Potor, vicepreşedinte PNL Alba

Uniunea Social-Democrată Alba va avea doi candidaţi liberali pentru cele două funcţii publice-cheie din municipiul Alba Iulia, respectiv din judeţul Alba. Este vorba despre deputatul Călin Potor – vicepreşedinte PNL Alba, candidat la conducerea Primăriei Alba Iulia şi deputatul Teodor Atanasiu – preşedinte PNL Alba, candidat la preşedinţia Consiliul Judeţean Alba, după cum a declarat cel de pe urmă, miercuri, pentru Alba24.ro.

Aceste informaţii ridică multe semne de întrebare asupra credibilităţii relaţiilor bune între USL, având în vedere că PSD Alba a făcut cu totul alte declaraţii despre acest aspect, cu doar o oră înainte.

Ioan Dîrzu, preşedintele PSD Alba a declarat în conferinţa de presă de miercuri că, potrivit sondajelor realizate de partid şi a ultimelor trei alegeri locale, Teodor Atanasiu (PNL) şi Ioan Florea (consilier judeţean PSD) – candidaţi la Consiliul Judeţean, respectiv Călin Potor (PNL) şi Ioan Dîrzu (PSD) – candidaţi la Primăria Alba Iulia au ieşit la egalitate de şanse de câştig privind cele două funcţii, la alegerile din 2012. Acesta a mai subliniat faptul că decizia finală va fi una politică şi urmează să fie luată în curând la nivelul conducerii centrale USL, la Bucureşti.

Ioan Dîrzu, preşedinte PSD Alba

Ioan Florea, vicepreşedinte PSD Alba

Întrebat de ziarişti dacă în acest context se va face un compromis şi se va alege câte un candidat din fiecare partid, Ioan Dîrzu a precizat că ar fi o variantă agreată de PSD Alba şi astfel ar fi echitabil pentru cele două partide care fac parte din USL, subliniind încă o dată importanţa ca Uniunea să rămână închegată, fiind singura posibilitate de a înfrânge PDL.

Din declaraţii, atât Ioan Dîrzu, cât şi Ioan Florea s-au arătat dispuşi să cedeze locurile unul în favoarea celuilalt, însă când a venit vorba despre contracandidaţii liberali, cei doi s-au pus din nou pe acelaşi piedestal faţă de aceştia din punct de vedere al experienţei în administraţie şi politică.

Social-democraţii nu au precizat nicio clipă că, de fapt, conducerea centrală USL a luat decizia privind viitorii candidaţi, iar cei doi pesedişti au fost scoşi în afara terenului. Totuşi, modul scurt în care au răspuns la întrebările pe acest subiect, cu încercări foarte multe de a redirecţiona discuţia pe alte probleme, în speţă pe atitudinea preşedintelui Traian Băsescu şi pe tentativele PDL de fraudare a alegerilor, a dat de înţeles că au ceva de ascuns.

Contactat telefonic de Alba24.ro, pentru a-i afla opinia cu privire la cum vede posibilitatea de a se alege candidaţi USL, câte unul din cele două partide, Teodor Atanasiu a răspuns foarte ferm că decizia a fost luată deja de conducerea centrală USL, la Bucureşti, la care au participat repezentanţii PSD şi PNL+PC. Pentru cele două funcţii publice importante din Alba au fost aleşi candidaţii Călin Potor şi el, în urma sondajelor de opinie realizate la nivel local şi judeţean care au arătat că sunt cu cele mai mari şanse de a învinge PDL la alegerile viitoare.

Potrivit comentariilor făcute de Teodor Atanasiu, sondajele realizate de PSD Alba nu au fost relevante deoarece au o marjă de eroare foarte mare, fiind realizate telefonic.

Decizia luată la Bucureşti se cunoştea încă de săptămâna trecută, însă totul a fost ţinut sub tăcere, apărând informaţii la nivel naţional doar pe surse. Lansările oficiale la nivel local se vor face probabil peste o săptâmână, după revenirea politicienilor din concedii, după cum a mai arătat liberalul.

Sondajele PSD şi PNL au fost comparate şi s-a ţinut cont de credibilitatea marjei de eroare. Probabil că social-democraţii din Alba speră la o nouă rundă de negocieri la nivel central, astfel încât să-şi facă loc pentru una din cele două funcţii publice menţionate, deoarece, tot ei spuneau miercuri că, dacă vor fi greşeli privind marja de eroare în sondaje, mai exact cifrele vor fi mai mici decât în realitate, acestea vor fi refăcute pe banii partidului care a făcut greşeala.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax