Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce trebuie să știi înainte de înscrierea la liceu? Vezi Ghidul Candidatului la admitere pentru anul 2012-2013

Publicat

elevi

Mai sunt câteva zile până când elevii, proaspăt absolvenți de gimnaziu, vor face primii pași pentru înscrierea propriu-zisă la liceu. Miercuri, 5 iulie, aceștia încep completarea opțiunilor în fișele de înscriere, iar duminică, 15 iulie, vor afla la ce liceu au fost repartizați. Până atunci, însă, pentru a se putea orienta mai bine, aceștia trebuie să știe cum s-a procedat anul trecut pentru înscriere, câte locuri au pus liceele la dispoziție și care au fost ultimele medii de admitere.

Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, prin Inspectoratul Școlar Județean Alba, a pus la dispoziția elevilor absolvenți de clasa a VIII-a un Ghid al Candidatului pentru admiterea în liceu, în anul școlar 2012-2013. Acesta prezintă, în detaliu, planul de școlarizare din noul an școlar, pe unități de învățământ, profiluri, domenii și specializări, cu codurile de înscriere alocate, precum și media ultimului admis la fiecare specializare din toate cele 35 de unități de învățământ liceal din județul Alba.

De asemenea, în Ghidul Candidatului pentru admiterea în liceu în anul școlar 2012-2013, sunt explicate procedurile și desfășurarea admiterii, aprobate prin Ordin al Ministerului Educației. „Înscrierea în licee se face fără examen, pe baza mediei de admitere. Media de admitere este media aritmetică între media generală la Evaluarea Națională susținută de elevii absolvenți de clasa a VIII-a și media generală de absolvire a claselor V-VIII”, este prevăzut în Ghidul Candidatului.

Pentru a citi, integral, Ghidul Candidatului la admiterea în liceu, pentru anul 2012-2013, dați click aici: Ghidul Candidatului

Vedeți aici notele finale obținute de elevi la Evaluarea Națională.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax