Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Centru Medical Multifuncțional cu 4 specialități la Ocna Mureș, un proiect al conducerii Spitalului Județean Alba

Publicat

Managerul Spitalului Județean de Urgență Alba, Nicoleta Coșarcă a anunțat în cursul săptămânii trecute că, la mai mult de un an de la închiderea spitalului din Ocna Mureș, instituția face demersuri pentru repornirea activității medicale în oraș. Este vorba despre deschiderea unui Centru Medical Multifuncțional în Ocna Mureș, cu 4 specialități. Totodată, aceasta și-a arătat scepticismul în ceea ce privește atragerea de medici specialiști în oraș, din cauza situației economice fără perspective.

„Ne-am dori să deschidem un centru multifuncțional la Ocna Mureș. Din discuțiile pe care le-am avut cu noul primar, i-am propus acest gen de centru, fără personalitate juridică, creat pe 4 specialități: interne, pediatrie, ginecologie și chirurgie. Problema este destul de complicată. Este foarte simplu să spui <reînființăm spitalul>, dar nu ne dăm seama că noi, ca spital județean, nu reușim să ne aducem specialiști… Dar la Ocna Mureș, unde situația economică actuală nu oferă nicio perspectivă? Domnul primar și-a exprimat intenția de a încerca să aducă specialiști pe aceste domenii. Procedura este următoarea: ministrul Sănătății înființează prin ordin Centrul multifuncțional, iar Casa de asigurări de sănătate intră în relație contractuală din acel moment și îi finanțează serviciile. Lucrurile sunt simple până la aducerea specialiștilor. Noi dorim din tot sufletul să facem acest lucru, dar am rezerve în ce privește găsirea medicilor specialiști”.

Pe de altă parte, potrivit Nicoletei Coșarcă, deschiderea Centrului Multifuncțional ar fi un avantaj major și pentru personalul medical din fostul spital, care a fost redistribuit în spitalul din Alba Iulia și, pentru a-și face datoria, este nevoit să parcurgă zilnic distanța între cele două orașe. „Pragmatic vorbind, personalul de acolo, redistribuit în unitatea noastră, face naveta zilnic de un an de zile. Ar fi extraordinar pentru ele să se poată întoarce în Ocna Mureș și să ajute pacienții de acolo, pentru că sunt profesioniste <jos pălăria>”, a adăugat managerul spitalului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax