Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cetatea Alba Carolina parțial deszăpezită. În principalele zone se poate circula, la pas, fără probleme. Accesul pe traseul de nord blocat de troiene

Publicat

Iarna generoasă din această perioadă a redus potenţialul turistic al Cetăţii Alba Carolina. Nu mulţi sunt cei care se aventurează la o plimbare pe aleile din spaţiile Cetăţii, cu dorinţa de a-şi umple plămânii de aerul geros al istoriei. Totuşi, Porţile Cetăţii şi străzile din zonă sunt traversate zilnic de persoane ale căror activităţi se leagă de aceste drumuri. Suişurile şi coborâşurile dealurilor Cetăţii ar putea, foarte simplu, să pună probleme pietonilor, în special după ce ninsorile au acoperit în strat gros suprafeţele întregii regiuni. Pentru cei care nu au mai pus piciorul de curând prin aceste părţi ale oraşului, Alba24.ro vă arată cum se prezintă drumurile şi aleile din Cetatea Alba Carolina.

O persoană care este nevoită să parcurgă, pe jos, traseul care leagă Porţile Cetăţii nu va întâmpina probleme majore legate de zăpadă sau gheaţă. Pe aceste porţiuni, dalele cubice de pavaj au fost curăţate, iar pietonii se pot plimba pe cărările uscate, late de aproximativ 1 metru. Totuşi, aceştia nu trebuie să renunţe la atenţia sporită, întrucât, odată cu topirea zăpezii, dalele pot deveni alunecoase, în special în pantă, pe porţiunea dintre Poarta I şi Poarta a III-a.

La ieşire din Poarta a III-a, pe aleea care se deschide în partea stângă, spre Restaurantul Pub 13 şi cea spre partea de Nord a cartierului Caroline, se poate circula pe jos cu încredere pe aleea pietonală şi pe treptele care unesc, pe scurtătură, Cetatea de zona Bulevardului Încoronării, curăţate şi uscate. În partea deaptă, pe drumul spre bisericuţa de lemn a lui Mihai Viteazul nu mai este atât de simplu, căci trotuarul este acoperit cu zăpadă într-un strat de aproape 50 de cm. Cât despre şoseaua circulată de maşinile riveranilor, aceasta a fost curăţată doar de roţile vehiculelor care au circulat pe acolo în aceste zile, lăsând două linii paralele, adânci, în stratul gros de zăpadă.

Şanţurile Cetăţii, deşi închise în această perioadă, au fost curăţate de zăpadă pe traseul de sud, unde, acum, sunt două cărări late de aproximativ 1 metru. Pe traseul de nord, însă, pătura impecabilă a zăpezii este neatinsă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. detalii

    duminică, 19.02.2012 at 09:38

    ok…..un gest normal…..dar nu puteau mai intii sa dezapazeasca strazile si trotuarele? Pe aici se circula…..prin santurile cetatii aproape deloc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax