Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Colegiul Medicilor s-a pronunțat în cazul tinerei decedate la spitalul TBC Aiud: Medicii sunt nevinovați. Familia contestă această concluzie

Publicat

După o analiză a documentelor prezentate în dosarul de anchetă al Direcției de Sănătate Publică, în cazul tinerei Patricia Hrușcă, în vârstă de 26 de ani, decedată la spitalul TBC Aiud în urmă cu mai bine de o lună, Colegiul Medicilor Alba a dat verdictul „nevinovat” pentru medicul curant al pacientei și medicul de gardă. Motivul este faptul că decesul a fost provocat de boala gravă și nu de neglijența medicilor. Familia este nemulțumită de acest răspuns și va continua ancheta.

„Nu există abateri de ordin etic sau deontologic în conduita medicului curant sau a medicului de gardă, motiv pentru care nu a fost sesizată comisia de disciplină, neexistând niciun obiect de judecată”, se arată în raportul Colegiului Medicilor Alba, argumentându-se că decesul a survenit în urma bolii grave, care a afectat decisiv starea generală a femeii.

Familia tinerei este nemulțumită de concluzia raportului, fiind convinsă că nu s-a elucidat complet cazul și că ancheta a fost făcută în mod superficial, în așa fel încât nimeni să nu fie tras la răspundere. Soțul femeii, Raul Hrușcă susține că există în continuare multe neclarități, de la ora exactă a decesului, până la starea exactă a sănătății ei. „Nu am aflat nici până astăzi ora exactă la care a murit soția mea. Raportul DSP spune că a murit între orele 12.30 (când asistenta de gardă a făcut rondul pe etajul respectiv) și ora 2.00, când a fost găsită căzută pe jos, în baie, de un pacient. Oare dacă acel pacient nu mergea la baie, o găseau doar dimineață? De asemenea, nu m-a lămurit nimeni de ce, atâta timp cât toți spuneau că tratamentul  dă rezultate, iar starea ei de sănătate a evoluat pozitiv (cum de altfel se arată și în concluziile de la Colegiul Medicilor), a ajuns ca în final toată lumea să spună că de fapt era într-o stare gravă. Mai mult, dacă era atât de grav bolnavă, de ce a primit bilet de voie să vină acasă, de ce nu era supravegheată permanent și mai ales, de ce nu ne-au informat astfel încât să o putem muta, eventual, într-un alt spital”.

Avocatul familiei Hrușcă, Ladislau Koble a declarat că va înainta cazul către Colegiul Național al Medicilor și Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud, pe motiv că răspunsul medicilor din județ este ambiguu și „fără nicio noimă”. De asemenea, avocatul a anunțat că va solicita Parchetului să aprobe procedura de deshumare, pentru o nouă analiză medico-legală.

Reamintim că Patricia Hrușcă a decedat la spitalul TBC din Aiud, după ce a fost internată mai bine de o lună. Aceasta a fost găsită fără viață în toaleta spitalului, iar familia îi consideră vinovați pe medici, acuzându-i de malpraxis. Citiți aici mai multe despre acest caz și vedeți aici declarațiile DSP despre ancheta efectuată în cazul tinerei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax