Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

UPDATE: Consiliul Județean Alba scoate la vânzare prin licitație cu strigare un spațiu de 2000 mp din clădirea Raiffeisen Bank

Publicat

Consilierii judeţeni au luat în discuţie, joi, un proiect de hotărâre privind organizarea vânzării unui spaţiu din clădirea în care funcţionează Raiffeisen Bank, în centrul oraşului Alba Iulia, vizavi de sediul Prefecturii. Licitaţia publică deschisă cu strigare porneşte de la preţul de 1.981.650 lei, pentru 2009,5 mp spaţiu în clădire, teren aferent şi anexe. A fost înaintată şi o primă scrisoare de intenţie, din partea SC „General Investment” SRL Bucureşti.

Proiectul de hotărâre ce s-a aflat pe masa consilierilor se numeşte Aprobarea vânzarii imobilului: „Clădire – parţial – fostă sediu de bancă, anexe şi terenul aferent”, proprietate privată a judeţului Alba, situat administrativ în municipiul Alba Iulia, Piaţa Ion I.C. Brătianu nr. 20 şi însuşirea Raportului de evaluare a acestui imobil, cu iniţiator: Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba.

Au fost dezbătute motivele pentru aprobarea proiectului de hotărâre privind vânzarea imobilului ce se află în proprietate privată a judeţului Alba şi având în vedere intenţia exprimată de SC „General Investment” SRL Bucureşti de cumpărare a acestuia.

Pe lângă spaţiul de 2009,5 mp, imobilul mai cuprinde teren cotă 592/1251 mp şi anexe (rezervor apă, post trafo), pe suprafaţă de 92, 31 mp şi teren aferent de 109 mp.

Vânzarea imobilului se va face prin licitaţie publică deschisă cu strigare, cu preţ de pornire de de 1.981.650 lei, exclusiv TVA, iar pasul de licitaţie se stabileşte de 5%. Valoarea adjudecată a imobilului se va achita integral până la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare. Preşedintele CJ, Ion Dumitrel, este împuternicit să semneze în faţa notarului contractul respectiv.

Spaţiul propriu-zis se află la etajul superior al clădirii în care funcţionează Raiffeisen Bank, Sucursala Alba şi constituie o locaţie centrală pentru birouri, în municipiul Alba Iulia.

UPDATE: În perioada 2007-2008, pentru a se evita degradarea imobilului, au fost organizate patru proceduri de vânzare prin licitaţie publică a acestuia, în urma căruia nu a fost desemnat nici un câştigător, bunul fiind retras de la vânzare.
Consilierii judeţeni au decis în şedinţa de joi să nu grăbească vânzarea imobilului, nu înainte de a fi întocmită în amănunt evaluarea clădirii. În acest sens, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel a propus să participe şi consilieri care se pricep la aspecte imobiliare.
Problema raportului de evaluare slab întocmit a fost ridicată de consilierul Nicuşor Mihai. Despre preţul de vânzare, acesta nu a avut obiecţii, precizând că preţul s-ar putea să fie unul chiar bun pentru piaţa din Alba, în consecinţă nu a făcut nici un comentariu despre acest aspect.
Concluzia consilierilor a fost de a mai amâna proiectul de hotărâre până la întocmirea unei evaluări corecte, iar vânzarea se va face la momentul oportun cu toate actele în regulă. Totodată, aceştia au mai spus că imobilul va fi vândut în cele din urmă, deoarece Consiliului Judeţean nu îi este folositor acest spaţiu cu acces închis la vedere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ION

    joi, 25.08.2011 at 17:28

    În timp ce preţul mediu al unei construcţii la cheie se apropie undeva de suma de 1000 de EURO pe metru pătrat, Consiliul Judeţean Alba îşi permite să facă cadouri la diverse firme din Bucureşti, imobile la preţ de 200 de EURO pe metrul pătrat.
    Probabil că respectiva ofertă a fost întocmită pentru firma General Investment din Bucureşti, în vederea acceptării de către mai marii Portocalii a unui nou mandat la şefia CJ Alba pentru boierul Dumitrel.
    Se pare că boierul Mustaţă nu prea cunoaşte istoria recentă în care consilierii locali de la Sebeş au vândut ceva teren la preţ de ofertă, după care au fost chemaţi pe la DNA şi ….. surpriză NU AU PĂŢIT NIMIC, DEOARECE SUNT NEVINOVAŢI!!!
    RUŞINOS….
    SINGURA SOLUŢIE O NOUĂ REVOLUŢIE!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax