Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: PSD a plătit o poliţă liberalilor, la Sebeş. Viceprimar PDL cu susţinerea social-democraţilor

Publicat

DSC

Adrian Bogdan (PDL) este noul viceprimar de la Sebeş, ales în al doilea tur de vot, cu susţinerea consilierilor PSD. Candidatul USL la această funcţie, liberalul Radu Cristian nu a primit decât 6 voturi, în condiţiile în care în CL sunt 8 consilieri ai Uniunii. Astfel, reprezentanţii PSD au plătit o poliţă liberalilor, după jocul politic de luni, pentru constituirea majorităţii din Consiliul Local Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba.

Ședința de constituire a Consiliului Local Sebeș a început marţi, după ora 13.00. Au fost propuşi viceprimarii de către PDL, USL și PP-DD şi noul primar social-democrat, Alexandru Dăncilă a depus jurământul. Au fost validaţi în funcţii cei 19 consilieri, respectiv 8 reprezentanţi PDL, 8 membri USL, 2 de la PP-DD şi un independent.

UPDATE, Ora 13.15: Reprezentanţii PDL au sosit cu întârziere de câteva minute la şedinţa CL. Este prezent şi subprefectul Cornel Murg. Alexandru Dăncilă a depus jurământul de învestire în funcţia de primar.

UPDATE, Ora 14.00: Au fost propuşi, pentru funcţia de viceprimar, Adrian Bogdan şi Dorin Nistor de la PDL, Radu Cristian – USL şi Radu Roncea – PP-DD.

UPDATE, Ora 14.07: Au fost validaţi consilierii: Ioan Besoiu (PDL), Gheorghe Feneşer (USL), Adrian Bogdan (PDL), Dan Sebastian Frăţilă (independent), Constantin Ispir (USL), Ioan Lupşe (PDL), Cornel Mihălţan (PDL), Ioan Muntean (USL), Paraschiva Nistor (USL), Dorin Nistor (PDL), Mircea Popiuc (PDL), Ioan Rodean (USL), Radu Cristian (USL), Radu Roncea (PP-DD), Sorel Virgil Hăprian (PP-DD), Gligor Stancu (USL), Ioan Stanciu (PDL), Vasile Spătariu (USL), Radu Şerbănescu (PDL). În total, sunt 19 consilieri.

UPDATE, Ora 14.30: Votul secret pentru alegerea viceprimarului este în desfăşurare. Unele surse politice susţin că preşedintele PDL, Mircea Hava le-ar fi cerut democrat-liberalilor să îl voteze pe Radu Cristian (USL), însă aceştia nu sunt de acord. Voturile PDL sunt împărţite între Dorin Nistor şi Adrian Bogdan. Există varianta unui al doilea tur pentru exprimarea voturilor la alegerea viceprimarului.

UPDATE, Ora 14.43: Se organizează al doilea tur de vot. Au rămas în cursa pentru funcţia de viceprimar Adrian Bogdan şi Radu Cristian. În urma primului tur, Radu Cristian a primit 7 voturi pentru, Adrian Bogdan a primit 6 voturi pentru, Dorin Nistor 5 voturi pentru, iar Radu Roncea – doar 1 vot pentru.

UPDATE, Ora 15.05: Funcţia de viceprimar a fost câştigată de Adrian Bogdan (PDL), cu 13 voturi pentru, iar Radu Cristian a pierdut, obţinând doar 6 voturi pentru. Adrian Bogdan îşi continuă astfel activitatea în administraţia locală din Sebeş, în eşalonul doi al conducerii, poziţie pe care a deţinut-o şi în legislatura trecută.

Până marţi dimineaţa, ceea ce se știa era că liberalul Teodor Atanasiu îl susținea pentru funcția de viceprimar pe Cristian Radu, iar, date fiind noile „prietenii politice” din ultimele zile, era foarte probabil ca și voturile PDL-iștilor să se îndrepte înspre acest candidat: „PNL îl va propune pe Cristian Radu pentru funcția de viceprimar și sperăm să îl susțină și PDL-ul”.

Pe de altă parte, un alt doritor la funcția de viceprimar al Sebeșului a fost Dorin Nistor, principalul contracandidat al lui Dăncilă la fotoliul de primar, de laPDL.

Existau premise ca ruptura din USL să se adâncească și mai tare. Întrebat dacă îl va susține pe Cristian Radu ca viceprimar, liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu a declarat, anterior şedinţei, că nu se va mai pronunța: „Date fiind circumstanțele, eu nu mă mai pronunț. Oricum, acolo PSD are primar, așa că rămâne de văzut, la ora 13.00, pe cine vom vota viceprimar” a explicat social-democratul. De asemenea, primarul Alexandru Dăncilă susține că, în aceste zile, în politică, una e „albă, iar alta e neagră”, așa că nu se știe ce se va întâmpla, dar că, potrivit protocolului încheiat inițial cu PNL, liberalilor ar trebui să le revină fotoliul de viceprimar.

Un alt partid care și-a câștigat dreptul la locale de a propune viceprimar este PP-DD. Reprezentanții partidului lui Dan Diaconescu l-au vrut ca viceprimar al Sebeșului pe Radu Roncea.

Lista consilierilor validaţi pentru CL SEBEŞ:

1. Gheorghe Feneşer (USL)

2. Cristian Radu (USL)

3. Constantin Ispir (USL)

4. Ioan Muntean (USL)

5. Paraschiva Nistor (USL)

6. Ioan Rodean (USL)

7. Gligor Stancu (USL)

8. Vasile Spătariu (USL)

9. Ioan Besoiu (PDL)

10. Adrian Bogdan (PDL)

11. Cornel Mihălţan (PDL)

12. Dorin Nistor (PDL)

13. Mircea Popiuc (PDL)

14. Ioan Stanciu (PDL)

15. Radu Şerbănescu (PDL)

16. Ioan Lupşe (PDL)

17. Radu Roncea (PP-DD)

18. Sorel Virgil Hăprian (PP-DD)

19. Dan Sebastian Frăţilă (independent)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax