Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Control de la Minister la Spitalul Județean Alba. Dumitrel: „Ne pare rău că i-am dezamăgit pe cei care se așteptau să găsească nereguli!”

Publicat

O comisie de audit de la Ministerul Sănătății s-a aflat în control la Spitalul Județean de Urgență Alba, la sfârșitul lunii mai. Aceștia au verificat procedurile de achiziții ale instituției, deconturile de cheltuieli, stocurile de medicamente și alte sectoare ale activității Spitalului, iar, din raportul întocmit de membri comisiei, rezultă că nu există nereguli în nici unul dintre aceste domenii. Managerul spitalului, Nicoleta Coșarcă, împreună cu directorul medical, Răzvan Curcă și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel au vorbit, joi, în conferință de presă despre rezultatele raportului de control. Potrivit managerului instituției, singura inconveninenţă sesizată de auditori a fost una legată de rețete de medicamente pentru pacienți internați, eliberate în spital, de medicul curant, dar plătite de pacient. Banii pentru aceste medicamente, care ar fi trebuit să fie gratuite, au fost decontați integral de către instituție.

Directorul medical al spitalului, Răzvan Curcă a explicat că această neregulă este problematică pentru instituție, din motiv că medicamentele cumpărate de pacient, inexistente în acel moment în stocul spitalului, sunt decontate la prețul la care sunt achiziționate din farmacie, cu un adaos de aproximativ 25%. Acest lucru afectează bugetul fix pentru medicamente al instituției. Suma plătită de spital pentru medicamentele prescrise, cu și fără contribuție medicală, a fost în luna februarie 2011, de 8.974,68 lei, iar în luna martie 2012, aceasta a fost de 666,43 lei.

„Vreau să le mulțumesc celor care au fost în control la spitalul din Alba că ne-au verificat, pentru că, acolo unde s-au sesizat nereguli, s-a reușit remedierea lor. Controlul de la București a fost trimis în speranța că aici nu se face treabă și că, după alegerile locale, va putea fi schimbată conducerea instituției. Vreau să le transmit celor care își doreau să găsească nereguli la spital că avem echipă performantă și ne-au confirmat acest lucru, pe care noi îl știam… Ne pare rău că i-am dezamăgit pe cei care sperau să găsească aici nereguli”, a spus președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. TH

    joi, 21.06.2012 at 14:08

    D-nul „colonel” Dumitrel este prea suspicios…..E normal sa se faca controale!, ca daca nu, o luati razna………..specific in Romania la toate nivelurile…………nu-i asa????

    • omulet

      joi, 21.06.2012 at 15:57

      S-a opus Dumitrel cumva controalelor?! Nu! A spus doar ca nu s-qau gasit nereguli!Nu mai exagerati!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax