Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sărbătoare creştină, în 15 august: Adormirea Maicii Domnului

Publicat

Zi de sărbătoare importantă, luni, pentru creștini. Pe 15 august, credincioșii ortodocși și catolici  sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Marie Mare. Clopotele de la bisericile din Alba Iulia au chemat la slujbă pe enoriași. O mare parte dintre albaiulieni au ales Catedrala Reîntregirii Neamului pentru a participa la slujba oficiată cu ocazia acestei sărbători.

“Adormirea Maicii Domnului” este cunoscută și sub denumirea de “Sfânta Marie Mare” și este pregătită printr-un post de două săptămâni, al treilea din an, după postul Sfintelor Paște și postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

Sărbătoarea amintește de trecerea la cele veșnice a Fecioarei Maria, trupul și sufletul său fiind luate la ceruri de însuși Iisus Hristos.Se spune că Fecioara Maria a fost anunțată de Arhanghelul Gavril că va adormi și că trupul său se va înalta la ceruri.

În această zi, la mănăstirile din întreaga țară care poartă hramul “Adormirea Maicii Domnului” se fac lungi pelerinaje.

O tradiție spune că în această zi trebuie culese flori și plante care trebuie puse la icoana Sfintei Fecioare. Aceste plante sunt considerate bune în tratarea bolilor. Superstițiile spun că, dacă în această zi înfloresc trandafirii, toamna va fi lungă și frumoasă.

Tot luni, peste 2 milioane de locuitori  din România care poartă numele de Maria, Mariuța, Marian, Mariana sau alte derivate din acest nume își serbează onomastica.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax