Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Desene pe asfalt și acțiuni educative pentru copii, desfășurate de IPJ Alba, de 1 iunie

Publicat

Ziua Internațională a Copilului este sărbătorită, de 1 iunie, inclusiv de oamenii legii. Astfel că, în fiecare an, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu Consiliul Judeţean Alba şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba organizează o serie de activităţi cu caracter educativ-preventiv, care se adresează celor mai mici dintre cetăţenii judeţului. Evenimentele se desfășoară în perioada 24 mai-6 iunie.

Vă prezentăn activitățile desfășurate de Inspectoratul de Polițe Județean Alba:

În data de 24.05.2012, la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 11 din Alba Iulia a avut loc concursul „Micii pietoni”, cu tematică rutieră destinat preşcolarilor. La acest concurs au participat echipe de preşcolari de la toate grădiniţele din Alba Iulia. Toţi copii au demonstrat că au dobândit cunoştinţe temeinice în domeniul rutier în acest an şcolar şi au fost răsplătiţi cu permise de buni pietoni, diplome şi premii.

Vineri, 25.05.2012, la Grădiniţa Primii Paşi din Municipiul Aiud şi la Grădiniţa din Gîrbova de Jos, a fost organizate expoziţii de colaje realizate de preşcolarii din cadrul acestor unităţi de învăţământ, cele mai bune dintre acestea fiind premiate.

Miercuri, 30 mai 2012 la Centrul de informare şi educaţie rutieră s-au desfăşurat o serie de activităţi de informare destinate elevilor din clasele V-VIII.

Elevii au putut viziona spoturi informativ – educative pentru prevenirea implicării acestora în accidente rutiere şi au experimentat condusul cu ajutorul simulatorului de trafic.

Joi, 31 mai, în municipiul Alba Iulia, a avut loc activitatea „Patrule şcolare în acţiune”, la care au participat patrule de elevi din unităţile de învăţământ gimnazial de la nivelul judeţului, care, supravegheaţi de agenţii de circulaţie rutieră, au dirijat traficul rutier.

Vineri 1 Iunie, în parcarea din faţa stadionului din municipiul Alba Iulia, a avut loc concursul de desene pe asfalt destinat preşcolarilor şi şcolarilor din clasele I-IV, din municipiul Alba Iulia, cu tema „O lume de copii – o lume sigură!”

La concurs au participat în jur de 200 de copii, de la grădiniţele şi şcolile generale din Alba Iulia .

În toate zilele de competiţie, cei mai talentaţi dintre concurenţi au primit diplome şi cadouri, iar toţi participanţii au primit câte o îngheţată.

Activităţile organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu Consiliul Judeţean Alba şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, dedicate Zilei Internaţionale a Copilului, continuă conform programului: miercuri, 06 iunie 2012, între orele 10.00-14.00, în centrul municipiului Blaj va avea loc Concursul cu tema „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă!” – etapa judeţeană, la care vor participa echipaje formate din elevi de gimnaziu şi elevi de liceu de la nivelul judeţului Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax