Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doi dintre cei șase candidați la Primăria Sebeș au fost cercetați penal de DNA. Au fost salvați de criza de pe piața imobiliară

Publicat

Doi dintre cei şase candidaţi la alegerile locale din Alba, pentru funcţia de primar al municipiului Sebeş au fost cercetați de DNA.  Alexandru Dăncilă (candidatul USL) şi Nicolae Dobra (candidat din partea UNPR), care vizează conducerea administraţiei din „Oraşul morilor” au fost inculpaţi într-un dosar penal care avea ca obiect vânzArea unui teren la o societate comercială,  în zona Lancrăm.

Aceştia au fost acuzaţi de subevaluarea imobilului şi cauzarea unui prejudiciu de 3,38 milioane de euro administraţiei de la Sebeş. Au fost salvați de criză și de prăbușirea pieței imobiliare din România. Instanţa s-a pronunţat, în martie anul trecut, pentru achitarea acestora.

În dosarul judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi înaintat de DNA în 2009, au fost trimise în judecată 18 persoane, printre care actualii candidați la Primăria Sebeșului- Alexandru Dăncilă, pe atunci primar şi fostul senatorul PDL Nicolae Dobra, acuzaţi de „stabilire cu intenţie a unei valori diminuate” pentru terenul  în suprafaţă de 243.923 mp aparţinând municipiului Sebeş (situat în municipiul Sebeş, zona „Şirinii Lancrămului”, la circa 4 km de municipiul Alba Iulia).  Contractul a fost încheiat în 15 februarie 2007, cu preţul stabilit în rapoartele de expertiză (1,5 milioane euro fără TVA, respectiv 6,2 euro/mp), sub valoarea reală de circulaţie, procurorii stabilind un prejudiciu produs administraţiei locale de 3.380.772,78 euro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. oana

    miercuri, 16.05.2012 at 16:31

    si dorin este cercetat , deocamdata pdl-ii stau la coada la d-na!!!

  2. sebesan

    miercuri, 16.05.2012 at 16:58

    ceva dovezi oana sau cum te-o fi chemand ? sau doar o micuta calomnie acolo, sa nu ramana Dancila de carutza ? Oricum, sebesenii stiu mai bine. Si mai ales cei din Lancram care trebuia sa primeasca 30% din suma incasata pe vanzarea terenului sub forma de investitii si nu au vazut nimic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax