Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EVALUAREA NAȚIONALĂ: Cele 3.000 de lucrări de Limba Română ale elevilor din Alba, recorectate după noul barem

Publicat

În urma scandaloaselor discuții și plângeri pe tema baremului de corectare a subiectului de Limba și Literatura Română, din cadrul examenului Evaluarea Naţională, acesta a fost revizuit, miercuri, de Ministerul Educației. Astfel, joi, cele 2.926 de lucrări ale elevilor din Alba sunt recorectate, după noul barem. Procesul de recorectare nu va întârzia afișarea rezultatelor, programată pentru vineri, până la ora 14.00.

În subiectul probei de Limba și Literatura Română, elevii au avut de rezolvat un exercițiu de gramatică, a cărui cerință era să analizeze o propoziție subordonată dintr-o frază: „Ceea ce mă deranjează este dificultatea răsfoirii”. Variantele de răspuns, în testul grilă, erau multiple: „atributivă”, „predicativă” sau „subiectivă”, iar în baremul emis inițial de Ministerul Educației, singura variantă corectă era ultima („subiectivă”). După numeroasele comentarii ale elevilor și părinților, cum că și cea de-a doua variantă ar fi corectă („predicativă”), Ministerul Educației a introdus și această variantă în barem, ca fiind corectă.

Profesorii au început deja recorectarea lucrărilor, iar rezultatele vor fi afișate vineri, conform programului anunțat. Contestațiile pot fi depuse până vineri după-masa, iar rezultatele finale vor fi afișate luni, 2 iulie 2012.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mihai

    vineri, 29.06.2012 at 17:19

    Sa stiti, celebra fraza este o secventa dintr-un paragraf inspirat din fapte reale.
    „-Mai fratilor, facem sau nu subiectul asta ca mie unul mi-e sete. Nu mai bine bem ceva decat sa tot incercam sa compumen propozitii si fraze? Ce mama dracu’?! Ca am trecut de clasa I cand trebuia sa scriem propozitii. Ce ma deranjaza cel mai mult este dificultatea rasfoirii manualului de gramatica. Pai merita sa-mi bat capul cu asta? Nu are poze! Eu merg la bere, voi, treaba voastra!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax