Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Femeile de succes din Alba: influente, luptătoare, abile, creative și manageri de top. LISTA rămâne deschisă

Publicat

femei

Frumoase, elegante, gingașe și afectuoase. Dar femeile pot fi și puternice, demonstrând că pot, la fel de bine, să conducă instituții, companii cu sute de angajați, să organizeze evenimente pentru mii de oameni sau pur și simplu să facă ceva în folosul celorlalți. De multe ori chiar mai bine decât bărbații.

Județul Alba se poate lăuda cu un veritabil „buchet” de doamne și domnișoare care ”mișcă lucruri” și care, își aduc, zi de zi sau de câte ori au ocazia, contribuția la dezvoltarea comunității.

”La mulți ani ” tuturor doamnelor și domnișoarelor și le urăm să devină la fel de puternice ca oricare dintre FEMEILE prezentate mai jos. Facem precizarea că nu este un top, iar numele sunt ordonate aleatoriu. Puteți completa și voi lista cu propuneri argumentate și descrieri.

Vezi și: MESAJE de 8 MARTIE 2018: Cele mai frumoase urări pentru femeile din viața ta. Mamă, iubită sau colege

Theodora Popa – vicepreşedinte al ” Theodora Golf Club”. Theodora are 27 de ani şi este absolventă de Ştiinţe Economice la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. În 2014, imediat ce a absolvit facultatea, a devenit oficial membru în conducerea companiei Transavia, înfiinţată de tatăl său în 1991. În prezent, Theodora este vicepreşedinte al Grupului Transavia, evaluat la peste 200 de milioane de euro.

Ioana Bogățan – directoarea Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia, este de profesie actriță. În fiecare an, organizează Festivalul Internațional de Teatru „Povești” la Alba Iulia. Tânără, frumoasă, deșteaptă, are Mercedes, casă frumoasă.

Ionela Florea – procurorul șef al DIICOT Alba

Danusia Boicean – procuror șef al Serviciului Teritorial Alba al DNA

Elena Ignat – directoarea Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, profesoară de biologie. Este secretar pentru învățământ preuniversitar al Comisiei Naționale de Educație a PNL . A lucrat câteva luni și la Ministerul Apelor și Pădurilor în funcția de consilier al ministrului. A renunțat la ”ozonul” de la ”Ape și Paduri”  pentru că a considerat că educația este mai importantă și mai sănătoasă pentru comunitate.

Elena Covaciu – manager și acționar IPEC- una dintre cele mai mari companii de porțelan din România. Conduce cu mână de fier o companie cu peste 500 de angajați care a devenit principalul furnizor de obiecte de porțelan pentru IKEA.

Marcela Dărămuș – profesor de științe economice la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia și inspector școlar general. Președinta Organizației de Femei a PSD Alba și fost consilier județean.

Oana Badea – primar al municipiului Aiud, profesor, fost secretar de stat la Ministerul Educației. Femeia care a  impus cu o ”forță de fier” schimbările din învățământul preuniversitar. A făcut ceea ce mulți bărbații care au fost la conducerea ”Educației” nu au avut curaj să facă. Sa schimbe un sistem obosit și depășit.

Silvia Moldovan – director executiv al Serviciului de Investiții al Primăriei Alba Iulia, omul din spate al tuturor proiectelor de dezvoltare a orașului Alba Iulia și a Cetății Alba Carolina. Așa cum sunt ele: unele lăudate, altele criticate.

Hedviga Călin – arhitectul șef al municipiului Alba Iulia, femeia care a influențat, în ultimii ani, dezvoltarea urbanistică a municipiului Alba Iulia. Greu să repari ce-au stricat alții.

Laura Orian – artistă, interpretă, profesoară la Liceul de Muzică și Arte Plastice din Alba Iulia, inițiatoare a proiectului Școala de Jazz și director artistic al Festivalului Alba Jazz. Blonda fără de care nu i-am fi avut la Alba Iulia pe Richard Galliano & Tangaria New Quartet, și pe Omar Sosa & The New Afro-Cuban Quartet. Au fost, au cântat, am plătit , au plecat.

Diana Câmpan – conferențiar universitar la Universitatea „1 Decembrie 1918”, scriitoare și critic literar. Diana Câmpan este mintea din spatele multor proiecte de la UAB.

Lenuța Bubur – primar al comunei Crăciunel. Primărița care face cât zece bărbați adevărați.

Lenuța Aldea – primar al comunei Cergău.

Emilia Livia Cândrea – primar al comunei Doștat.

Lorincz Helga- Viceprimar al muicipiului Aiud. Președinte al Filialei Alba a Uniunii Democratice a Maghiarilor din România

Nicoleta Coșarcă – de profesie economist, manager Spitalului Județean de Urgență Alba. A știut cum să-i convingă pe cei de la conducerea CJ Alba să schimbe fața Spitalului din Alba Iulia.

Delia Cristescu – directorul Serviciului Public de Asistență Socială al Primăriei Alba.” Mama” adoptivă a săracilor din Alba Iulia.

Alexandra Iuliana Paștiu – președinte Curtea de Apel Alba Iulia

Ada Rus – director executiv adjunct al OIR POSDRU Centru. A fost purtător de cuvânt al Prefecturii Alba și a Primăriei Aiud. Este una dintre dovezile că nu este de ajuns să fi deștept dacă nu ai și-un pic de sprijin politic.

Ioana Rustoiu – muzeograf, organizator evenimente culturale la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia

Anda Udrea – director Fair-Play Impex  și președinta Organizației de Femei a PNL Alba Iulia. Conduce una dintre cele mai mari companie de confecții din Alba. Nu poate produce cât vor să cumpere italienii.

Luminița Prodan– purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Alba

Alina Marescu – purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba

Monica Popescu – subprefect al Județului Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Eu

    joi, 08.03.2018 at 23:57

    Sigur mai mult de jumate din ele au ajuns in functii pe” pile” dar nu mai conteaza ,acum sunt” femeile de succes”

  2. ilie de la scularie

    vineri, 09.03.2018 at 11:07

    In aceasta lista sunt amestecate putinele femei capabile, cu caracteristicile din titlul articolui care prin multa munca, timp pierdut si sacrificii au ajuns unde au ajuns cu alte femei ce fie au unul sau mai multe partide in spate ori au avut/au „domni generosi”. Astea din urma se stiu ele care sunt, dar avand soricul gros dau lectii altora

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax