Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, în zonele aglomerate din Alba

Publicat

Polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Au fost aplicate 12 sancțiuni pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală.

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, societăți comerciale, piețe și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

În cadrul activităților desfășurate vineri, 2 octombrie 2020, au fost angrenați 280 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, jandarmi, polițiști locali și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică.

Astfel, la nivelul județului Alba, au fost executate 11 acțiuni punctuale și au fost verificate verificate 120 de societăți comerciale și 139 de mijloace de transport.

În total, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în conformitate cu Legea 55/2020, în valoare de 500 de lei;

De exemplu, între orele 09.00 – 12.00 și 15.00 – 18.00, la Sebeș a fost organizată o acțiune punctuală pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Au pers legitimate 55 de persoane, 42 de auto controlate, 7 societăți comerciale și 9 mijloace de trasnport în comun verificate. Au fost aplicate 52 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.650 de lei, majoritatea pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice. Trei sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Acțiunea a fost organizată de polițiștii din Sebeș, alături de care au participat jandarmi, polițiști locali și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică.

O astfel de acțiune a fost organizată și la Ocna Mureș, unde polițiștii au verificat 29 de persoane carantinate, 10 societăți comerciale și 7 mijloace de transport în comun. Au fost legitimate 57 de persoane și 16 autovehicule controlate. De asemenea, polițiștii desfășurat activități informariv-preventive la unitățile de invățământ din zonă în cadrul cărora le-au transmis atât cadrelor didactice, cât și elevilor importanța respectării măsurilor de protecție pentru prevenirea răspândirii virusului.

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Activități asemănătoare vor fi desfășurate în continuare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială”, au transmis reprezentanții IPJ Alba.

foto: IPJ Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax