Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Expoziție „Vitrine cu jucării”: Muzeul Unirii din Alba Iulia este, până în septembrie, casa de vis a oricărui copil

Publicat

Casa de vis a oricărui copil! Așa a arătat, vineri, un colțișor al Muzeului Unirii din Alba Iulia, unde peste 500 de jucării și ilustrate din toate timpurile au făcut obiectul unei inedite expoziții. Colecționarul cu suflet tânăr, Cristian Dumitru a oferit micuților din Alba posibilitatea de a pătrunde în universul copilăriei secolelor trecute și să descopere adevărate minunății colorate.

Expoziția „Vitrine cu Jucării” a fost vernisată vineri de instituția de cultură albaiuliană, iar primii care s-au grăbit să-i treacă pragul au fost copiii de la grădinița „Licurici” din Alba Iulia, care nu s-au sfiit să-și arate preferințele. Deși oficial în vacanță, micuții de la „Licurici” se prezintă la grădiniță după programul de vară, iar una dintre activitățile pe care aceștia le-au intreprins astăzi a fost vizitarea muzeului.

Între cele 500 de exponate s-au regăsit piese vechi de peste 100 de ani, jucării, păpuși, mașinuțe, dar și căluți de lemn și alte obiecte care bucurau în anii 1900-1980, copilăria piticilor.

Cristian Dumitru recunoaște că există piese mult mai scumpe și mai vechi decât cele pe care acesta le deține, dar că jucăriile sale sunt valoroase deoarece recompun propria sa copilărie, a rudelor și prietenilor săi. Cea mai veche jucărie prezentată este un motor cu abur din anii 1900, care punea în funcțiune alte jucării și care este evaluat la aproape 200 de euro. O altă atracție a expoziției este o păpușă, ce datează de peste 100 de ani.

Expoziția va fi deschisă până în 27 septembrie.

Redescoperiți-vă copilăria vizionând imaginile de mai jos:

[nggallery id=404]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax