Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ziua internațională a Sclerozei Multiple, celebrată și la Alba Iulia

Publicat

În fiecare an, ultima zi de miercuri din luna mai este rezervată sărbătoririi  Zilei Internaționale a Sclerozei Multiple. Această campanie a fost organizată miercuri la Alba Iulia, de la ora 12.00 în piața Obelisc, de către Asociația de Scleroză Multiplă Speromax Alba.  Scopul acţiunii” Trăind cu SM”  este de a informa populația despre această afecțiune, care cu care se confruntă 150 de persoane din Alba, 10.000 din România și peste 2 milioane din întreaga lume.

Organizatorii au împărţit pliante informative pentru a face cunoscută această zi, dar mai ales pentru a explica în ce constă acestă afecțiune, cum poate fi diagnosticată și dacă există tratament. De asemenea, cei prezenți în piața Obelisc au primit insigne inscripționate cu ”MS Day”  2012 și baloane umplute cu heliu, care au fost lansate  în aer .

”Şi anul acesta, în ultima  miercuri din luna mai, sărbătorim la nivel mondial Ziua Mondială a pacienților cu scleroză multiplă și bineînțeles că și noi, în România, sărbătorim în 13 orașe și în Alba Iulia. Am lansat, simbolic, 50 de baloane în fiecare localitate, este o rugă către Dumnezeu, pentru a conștientiza populația privind problematica pacienților cu scleroză multiplă”, a declarat Dragoș Zaharia, președintele Asociației de Scleroză Multiplă „Speromax” Alba.

Ziua internațională SM a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2009, când s-au desfășurat 200 de evenimente în 67 de țări, iar de atunci numărul statelor participante a crescut în fiecare an. În 2012, evenimentul a fost conceput pe tema ”1.000 de fețe a SM”, pentru a pune în centrul atenției persoanele care suferă de această afecțiune.

[nggallery id=303]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax