Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

GALERIE FOTO: „Isteț și frumos, cu un corp sănătos”, un concurs pentru preșcolari, la Grădinița „Dumbrava Minunată”

Publicat

Grădinița „Dumbrava Minunată” din Alba Iulia a fost, joi, 7 iunie, locul de întâlnire a celor mai viteji și instruiți preșcolari din oraș, care, odată adunați la un loc, au „încins” o serbare în toată regula. Cu această ocazie, s-a desfășurat concursul pentru preșcolari, „Isteț și frumos, cu un corp sănătos”, aflat în acest an la cea de-a V-a ediție. După ce au trecut cu bine de toate probele concursului, copiii au primit diplome și premii și și-au răsplătit publicul cu un spectacol de dans și o expoziție de jucării create de ei înșiși, din fructe și legume.

Un grup de 28 de copii de la 7 grădinițe din Alba Iulia, împreună cu educatoarele lor au participat la sărbătoarea sănătății, desfășurată la Grădinița „Dumbrava Minunată”. Concursul „Isteț și frumos, cu un corp sănătos” i-a pus pe cei mici în fața mai multor „greutăți” și probe de evaluare a competențelor dobândite în cadrul proiectului „Alimentația sănătoasă și activitatea fizică în rândul copiilor și adolescenților din România.

Pentru a fi premiați, copiii au trebuit să treacă un test teoretic, o întrebare din tematica anexată concursului, o probă practică, la care cei mici au creat personaje și obiecte din fructe și legume, pe care le-au prezentat într-o expoziție, dar și să completeze o fișă de lucru independentă.

Toți copiii care au participat la concurs au fost premiați cu diplome, au primit câte un „Ghid de viață sănătoasă” din partea Direcției de Sănătate Publică Alba și câteva fructe, legume și obiecte de uz personal, oferite de partenerii proiectului, Consiliul Județean, Crucea Roșia și Direcția de Sănătate Publică Alba. Diplomele și premiile au fost înmânate de dr. Olimpia Candrea, membră a juriului și inițiatoare a proiectului de realizare a auxiliarului didactic pentru preșcolari.

„Acest proiect se pliază perfect pe obiectivele de educație pentru sănătate încă din grădiniță. După cum știți, încă de la venirea în grădiniță, copiii sunt inițiați în ceea ce privește educația pentru sănătate. Primele activități se referă la observarea corpului uman, la igiena mâinilor, a părului, a dinților și alimentară. Comportamentele sănătoase, regulile de igienă personală și de grup, modul de petrecere a timpului liber se învață atât în familie cât și în grădiniță. Suntem deosebit de onorați că în fiecare an copiii de la toate grădinițele participă cu mult interes la acest proiect”, a spus directoarea grădiniței „Dumbrava Minunată”, Aurora Vârtei.

FOTO: Vali CIONTEA

[nggallery id=333]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax