Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ghiță Mureșan a predat lecții de baschet copiilor din Roșia Montană

Publicat

Copiii din Roșia Montană au avut prilejul să învețe baschet de la cel mai cunoscut sportiv român în domeniu, Ghiță Mureșan. Fostul baschetbalist a fost prezent vineri la Roșia Montană la invitația RMGC, oferind astfel tinerilor ocazia de a participa la turneul ”Ghiță  Mureșan Summer Camp 2011”.

Pe lângă faptul că au avut nesperata șansă să-l cunoască și să socializeze cu Ghiță Mureșan, copiii din Roșia Montană au început și să deslușească tainele baschetului. ”Roșia Montană Gold Corporation se implică permanent în viața comunei și susține activitățile sociale, culturale și sportive de aici. Dorim ca și copiii din Roșia să aibă aceleași oportunități cu cei din marile orașe ale țării și de aceea susținem proiectele care li se adresează. Ghiță Mureșan este un excelent ambasador al sportului și al stilului de viață sănătos, iar copiii au, cu siguranță, ce să învețe de la el”, a declarat Cătălin Hosu, purtător de cuvânt al RMGC.

Ghiță Mureșan s-a declarat încântat de clipele petrecute la Roșia Montană. ”Mă bucur că am ajuns să lucrez cu copiii din Roșia Montană, mai ales că oamenii de aici m-au primit foarte bine, sunt oameni călduroși. Eu am plecat de la țară și consider că noi, adulții, avem o datorie față de comunitatea de unde plecăm: să-i dăm ceva înapoi din ceea ce știm. Baschetul aduce un stil de viață sănătos, pe care sper să-l putem promova în cât mai multe locuri din România, așa cum am făcut astăzi la Roșia Montană”, a precizat Ghiță Mureșan.

Despre Ghiță Mureșan

Gheorghe Mureșan este al doilea baschetbalist român care a jucat în NBA și unul dintre cei mai cunoscuți sportivi români din toate timpurile. A început baschetul în Cluj, la „U”, apoi a jucat pentru o scurtă perioadă la Pau Orthez, în Franța, fiind transferat în liga profesionistă nord-americană. În NBA, „Big Ghitza” a jucat la Washington Bullets și New Jersey Nets. După retragerea din activitatea competițională, a rămas un promotor al baschetului și al sportului în general. Conduce o școală de baschet în SUA și vine anual în România pentru turnee de baschet pentru copii. Anul acesta, „Ghiță Mureșan Summer Camp” a ajuns la cea de-a cincea ediție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax