Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Investiţia la fabrica de nutrețuri combinate de la Sântimbru, aparţinând “Transavia” a fost finalizată

Publicat

“Transavia” a finalizat investiţia la fabrica de nutrețuri combinate de la Sântimbru, judeţul Alba, inaugurând totodată o premieră în rândul producătorilor români cu lanţ integrat de producţie: creșterea păsărilor cu cereale din fermele vegetale proprii, aparţinând diviziei vegetale a companiei. Investiţia totală este de 4 milioane de euro.

Fabrica de la Sântimbru produce nutrețuri combinate pentru hrana păsărilor într-un sistem automatizat şi fară niciun contact cu mediul exterior, furajele fiind sterilizate printr-o instalaţie specială. Reţetele de furajare sunt analizate în laboratorul propriu pentru asigurarea calității și siguranței maxime a produselor din carne de pasăre.

„Transavia își crește păsările cu cereale din fermele vegetale proprii. Astfel, putem oferi consumatorilor produse cu adevărat sănătoase, controlând direct lanțul de producție”, a declarat Ioan Popa, Director General Transavia. „Investiţia de la Sântimbru continuă strategia noastră de integrare a diviziei vegetale în activitatea grupului Transavia, un efort investițional care aduce o creştere considerabilă a calităţii şi siguranţei alimentare a produselor  în beneficiul consumatorilor români. După înfiinţarea celor două ferme vegetale din judeţele Cluj şi Alba, această investiţie a devenit o necesitate astfel încât depozitarea cerealelor necesare hrănirii păsărilor să se realizeze în cele mai bune condiţii”, a adăugat Ioan Popa.

„Odată cu această investiţie, capacitatea de stocare a fabricii de nutrețuri combinate s-a dublat, ajungând la 72.000 tone, prin integrarea a şase noi silozuri de depozitare. În prezent, unitatea dispune de 15 silozuri, dintre care primele nouă au fost date în funcţiune în perioada 2006-2011” precizează Ovidiu Opriţa, director adjunct Transavia.

Pe lângă extinderea capacităţii de depozitare, „Transavia” a investit şi în realizarea unei linii suplimentare de producţie furaje, astfel încât capacitatea totală de fabricaţie a ajuns la 30 tone furaje granulate/oră, respectiv 250.000 tone/an.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 4 milioane euro, suma ce face parte din programul investiţional al „Transavia” alocat anului 2011, în valoare totală de 15 milioane euro.

„Transavia”, societate pe acţiuni cu capital privat integral românesc, produce peste 50.000 de tone de carne pe an în facilităţile sale de producţie din Transilvania. Deţine 15 ferme de creştere pui de carne, două ferme de reproducţie şi două staţii de incubaţie, o fabrică de nutreţuri combinate, două abatoare performante de industrializare a cărnii şi o fabrică de procesare a cărnii, precum şi două ferme vegetale. Din toamna anului 2007, „Avicola” Braşov, unul dintre producătorii cu tradiţie pe piaţa românească, face parte din grupul „Transavia”. Produsele „Transavia” deţin certificările IFS (International Food Standard) şi BRC (British Retail Consortium). „Transavia” este prezentă pe piaţa internaţională prin exporturi în ţări din Comunitatea Europeană (printre care Franţa şi Marea Britanie), Africa şi Orientul Apropiat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax