Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Ion Dumitrel este oficial președintele Consiliului Județean Alba. Vezi rezultatele finale de la BEJ

Publicat

dumitrel

Ion Dumitrel a rămas președintele Consiliului Județean Alba. După numărarea voturilor din cele 431 de secții de vot, acesta a obținut un procent de 41,01%, iar Teodor Atanasiu a rămas pe locul doi, câştigând 40,65%. La începutul celui de al treilea mandat de președinte al CJ Alba, Ion Dumitrel, alături de Alin Cucui și Sorin Bumb, au invitat jurnaliștii la o conferință de presă în biroul său, la sediul instituției.

„A fost o campanie electorală, din punctul meu de vedere, elegantă. Categoric adversarii au folosit aspectul politic în lupta cu mine, legat de reducerea salariilor, pensiilor, scăderea nivelului de trai. După cum știți și dumneavoastră, un primar sau președintele Consiliului Județean nu poate mări salarii sau pensii. Nu mi s-a reproșat absolut nimic legat de tot ce înseamnă activitatea instituției pe care o conduc, anume tot ce înseamnă investiții în infrastructură, cultură, în viața de zi cu zi a oamenilor și asta înseamnă că au recunoscut și dânșii că mi-am făcut datoria în cele două mandate de până acum”, a declarat Ion Dumitrel.

Cât despre activitatea viitoare, Ion Dumitrel a spus că „politizarea va continua să nu existe în activitatea Consiliului Județean, pentru că așa am reușit să avem rezultate bune. Nu am avut și nu am nicio obligație pentru niciun membru PDL, dacă nu își dovedește valoarea”. A anunțat că va investi puternic în infrastructura de sănătate și în finalizarea proiectelor începute. În următoarele zile, președintele, urmat de consilierii județeni, vor depune jurământul de început de mandat.

Întrebat ce se va întâmpla în cazul în care instituția nu va mai primi bani de la Guvern, Ion Dumitrel nu s-a arătat deloc îngrijorat, argumentând că nici până acum nu a beneficiat de vreun sprijin suplimentar față de cel prevăzut în lege: „Nu mă aștept la nimic din partea Guvernului, nici până acum nu am primit bani mai mulți decât prevede legea și nu mă aștept să primesc nici de acum înainte”.

Miercuri, după miezul nopții, Biroul Electoral Județean Alba a făcut publice rezultatele finale ale alegerilor locale:

Ion Dumitrel (PDL) a obținut 77.533 de voturi, Teodor Atanasiu (USL) a obţinut 74.857 de voturi, în vreme ce Ion Marincaş (PP-DD) a câştigat 18.647 voturi (9,91%).

Pentru consilierii judeţeni, PDL a rămas în fruntea clasamentului, cu 74.120 voturi (40,16%), USL a adunat 72.550 (39,3%), iar PP-DD are 15.969 (8,64%).

După centralizarea datelor de la toate cele 78 de circumscripții locale, la consiliile locale din județul Alba, PDL conduce cu 365 de consilieri (67.650 de voturi), USL – 333 (67.151 de voturi) şi PP-DD – 80 (12.232 de voturi).

PDL Alba a obținut 45 de primării, în timp ce USL are 32 de primării, iar  UDMR – o primărie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax